's-Hertogenbosch in de Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog liet diepe sporen achter in 's-Hertogenbosch en omgeving. Vandaag de dag zijn er nog altijd zaken die herinneren aan deze ingrijpende periode. Maak aan de hand van een aantal thema's kennis met de verhalen en beelden uit de Tweede Wereldoorlog. Heb je tips of vragen? Neem contact op met onze redactie.

Erelijst oorlogsslachtoffers

De gemeente ’s-Hertogenbosch herdenkt burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Bekijk de Erelijst oorlogsslachtoffers.

Wandelingen via de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App

Volg het spoor van de bevrijders van 's-Hertogenbosch en bekijk ter plekke wat er zich afspeelde in oktober 1944 of kom meer te weten over het dagelijks leven tijdens de bezetting. Dat kan met de gratis Erfgoed ’s-Hertogenbosch route app voor iOS en Android. Download de route ‘Dagelijks leven in ’s-Hertogenbosch in de Tweede Wereldoorlog’ en de ‘Bevrijdingsroute ’s-Hertogenbosch oktober 1944’. Deze wandelingen zijn geproduceerd door Productiehuis De Bossche Tijdmachine. 


Drie soldaten van het pas opgerichte Nederlandse Regiment Stoottroepen op de hoek Hinthamerstraat Sint Jacobstraat. Bekijk op Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.