Ontmoetingen in oorlogstijd

Ga in gesprek met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog ín oorlogstijd bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch vanaf 16 november. Via interactieve portretten sta je oog in oog met de Bosschenaren Roosje, Fientje en Jan tijdens gebeurtenissen die hun leven veranderen.

Interactieve tentoonstelling

Tentoonstelling

De bezoeker ontmoet de Bosschenaren Roosje, Fientje en Jan in de interactieve expositie en kan met hen in gesprek gaan. De Tweede Wereldoorlog krijgt in deze vernieuwende publiekspresentatie vanuit verschillende perspectieven gezicht. Diverse thema's zoals het dagelijks leven, verzet, collaboratie, vervolging en bevrijding komen aan bod. De personen worden geïntroduceerd door historica en Andere Tijden-presentatrice Astrid Sy. 

De inzet van innovatieve technieken, zoals spraakherkenning, maakt het mogelijk om virtueel een actief gesprek te voeren met de persoon uit de Tweede Wereldoorlog. Iets dat in het echt nauwelijks meer mogelijk is, omdat bijna alle ooggetuigen van de oorlog zijn overleden. 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag
09.30 tot 16.30 uur

Aangepaste openingstijden

Zie de pagina contact voor aangepaste openingstijden.

Locatie

Erfgoed 's-Hertogenbosch
Bethaniestraat 4
5211 LJ 's-Hertogenbosch

Oorlogsbronnen 

De gesprekken zijn gebaseerd op verhalen en bronnen die Erfgoed 's-Hertogenbosch bewaart. De vele dagboeken, brieven, foto's en dergelijke bieden een schat aan verhalen uit de gemeente 's-Hertogenbosch in oorlogstijd. Met steun van het Mondriaan Fonds is een grote hoeveelheid archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog gedigitaliseerd. Hierdoor is het mogelijk om de oorlogsbronnen beter toegankelijk te maken en op innovatieve manieren te presenteren voor een breed publiek. 

Meer informatie