Bezoek Erfgoed 's-Hertogenbosch

Erfgoed ’s-Hertogenbosch is het startpunt voor iedereen die meer wil weten over de Bossche geschiedenis. In het eeuwenoude Groot Tuighuis in de Bossche binnenstad sta je oog in oog met unieke historische bronnen én je mag daar zelf mee aan de slag. Want vandaag begrijpen, begint bij ons verleden. Toegang tot het erfgoedcentrum is gratis. 

Openingstijden

Maandag t/m donderdag
09.30 tot 16.30 uur

Aangepaste openingstijden

Gesloten op officiële Nederlandse feestdagen.

Tentoonstelling

Het verhaal van 's-Hertogenbosch

Ontdek het Bossche verleden van neanderthaler tot nu in onze permanente tentoonstelling. Je maakt een reis door de tijd en volgt de Bosschenaren van toen. Zij hebben hun sporen achtergelaten onder de grond, in gebouwen en in oude documenten.

Meer informatie

Tijdelijke tentoonstellingen

Ontmoetingen in oorlogstijd

Ga in gesprek met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog ín oorlogstijd via interactieve portretten. Te zien tot de zomer van 2024.

Voorouders onBekend

Bossche leerlingen onderzochten hun eigen familiegeschiedenis en delen hun vondsten met jou. Te zien tot de zomer van 2024.

Bekijk alle tentoonstellingen

Workshops en rondleidingen

Voor jong en oud bieden we educatieve workshops, cursussen en rondleidingen aan. Je mag bij Erfgoed 's-Hertogenbosch echt aan de slag met historische bronnen en leert onderzoek doen naar ons verleden. 

 

Meer informatie

Studiezaal archief

In de studiezaal ben je welkom om onderzoek te doen in het gemeentearchief van 's-Hertogenbosch. De archieven en verzamelingen kunnen je op afspraak bekijken. Onze archiefmedewerkers helpen je graag bij jouw onderzoek.

 

Meer informatie

ArcheoHotspot

ArcheoHotspot ’s-Hertogenbosch is de plek waar je gratis en zonder afspraak kennis kunt maken met het werk van een archeoloog. Stel een vraag over een vondst, kijk mee naar een onderzoek of beleef de archeologie van heel dichtbij door zelf mee te helpen met sorteren en restaureren. 

 

Meer informatie

Praktische informatie

Toegankelijkheid

Erfgoed 's-Hertogenbosch is helemaal toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Ook is op de begane grond een aangepast toilet aanwezig. 

Locatie

Erfgoed 's-Hertogenbosch (Groot Tuighuis)
Bethaniestraat 4
5211 LJ 's-Hertogenbosch 

Trein

Vanaf station 's-Hertogenbosch is het twintig minuten lopen naar Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Auto

Vanaf parkeergarage St.-Jan is het vijf minuten lopen naar Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Over Erfgoed 's-Hertogenbosch

Erfgoed 's-Hertogenbosch onderzoekt, bewaart en presenteert het verleden. Onze archeologen onderzoeken vondsten en sporen die tevoorschijn komen tijdens opgravingen in de gemeente. Onze bouwhistorici onderzoeken historische gebouwen om ze beter te kunnen restaureren en beschermen. 

Meer informatie