personen

Voorouders onBekend Fem

Meer dan zeventig basisscholieren uit de gemeente ’s-Hertogenbosch doken in hun familiegeschiedenis. Fem heeft haar overgrootvader nog gekend. Haar familie bewaart verschillende bezittingen van hem, waaronder zijn bonuskaart.

Voorouders onBekend 

Het project voorouders onBekend is in 2023 uitgevoerd op basischool Het Rondeel en KC De Hobbit. Verrassend en soms ook confronterend waren de resultaten. Waar je wortels liggen en wie je voorouders waren, dat vertelt iets over jou. 

De kinderen ontdekten dat iedereen een uniek verhaal heeft, over dat ene familiegerecht, een herkenbaar talent, erfstukken van onschatbare waarde en natuurlijk liefde. Elf van hen vertellen hun verhaal in de tentoonstelling Voorouders onBekend. Deze expositie is vanaf 22 november 2023 gratis te bezoeken bij Erfgoed 's-Hertogenbosch aan de Bethaniestraat 4. 

Ancestors unKnown

De lessenreeks Ancestors unKnown is ontwikkeld door de Amerikaanse Dana Saxon. In 2014 bracht ze het project naar Amsterdam. Erfgoed ’s-Hertogenbosch besloot het lesprogramma dit jaar naar Bossche scholen te halen.

Ontbrekende verhalen 

In de Bossche collectie zitten blinde vlekken. Zo hebben we heel weinig over Bosschenaren met een familiegeschiedenis die niet in Nederland begint. Heb je thuis oude foto's, brieven of andere stukken over jouw familie? En zou je die misschien willen toevoegen aan onze collectie?  Neem contact op met Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Ook interessant

personen

Voorouders onBekend Quinty

Quinty maakte een stamboom en verzamelde foto's van haar voorouders. Hierdoor zag ze voor het eerst haar overgrootmoeder.

personen

Voorouders onBekend Tess

De overgrootouders van Tess hadden een café in 's-Hertogenbosch. De familie bewaart nog altijd een jenevervat en ‘het uiltje'.