Verhalen

Welkom bij de verhalen uit gemeente 's-Hertogenbosch. Ontdek de geschiedenis en het heden van 's-Hertogenbosch. Van bijzondere vondst tot belangrijke gebeurtenis. En van monumentaal pand tot voorbeelden van restauraties. Heb je tips of vragen? Neem contact op met onze redactie.

Filter op
Filter Sorteer op
10 verhalen gevonden
personen

Voorouders onBekend Quinty

Quinty maakte een stamboom en verzamelde foto's van haar voorouders. Hierdoor zag ze voor het eerst haar overgrootmoeder.

personen

Voorouders onBekend Fem

Fem heeft haar overgrootvader nog gekend. Haar familie bewaart verschillende bezittingen van hem, waaronder zijn bonuskaart.

personen

Voorouders onBekend Tess

De overgrootouders van Tess hadden een café in 's-Hertogenbosch. De familie bewaart nog altijd een jenevervat en ‘het uiltje'.

personen

Voorouders onBekend Dax

Dax onderzocht zijn familiegeschiedenis. Zijn overgrootvader en opa waren onderdeel van het Amerikaanse en Nederlandse leger.

personen

Voorouders onBekend Guus

Guus onderzocht zijn familiegeschiedenis en ontdekte dat zijn overgrootmoeder in de krant stond met haar eigen voetbalelftal.

personen

Voorouders onBekend Britt

Britt wist niets over haar Bossche overgrootmoeder. Ze ontdekte een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog en een krantenartikel over een ongeluk.