Primair onderwijs

Erfgoed 's-Hertogenbosch verzorgt gratis educatieve workshops in het Groot Tuighuis, het Bastionder, het stadsarchief (Bloemenkamp) en op scholen voor kinderen van het primair onderwijs. Bekijk ons aanbod erfgoededucatie of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken.

Archeologie in de klas

Het lijkt misschien een beetje vies, maar is vooral heel erg leerzaam en leuk. Tijdens de workshop Archeologie in de klas krijgen kinderen de kans om zelf onderzoek te doen naar archeologische vondsten uit ’s-Hertogenbosch. Met een loep, pincet en de inhoud van een Bossche beerput proberen ze te achterhalen wat de mensen vroeger aten.

Workshop Archeologie

Archeologie en bouwhistorie in de praktijk

Wat doen archeologen precies? En wat is bouwhistorie? Waarom doen we in onze gemeente archeologisch en bouwhistorisch onderzoek? Hoe gebeurt dat en welke vondsten levert het op? En wat kun je uit die vondsten concluderen over de mensen van vroeger?

Rivierslib & Zwarte Inkt: workshop archeologie en beeldende kunst

Erfgoed ’s-Hertogenbosch daagt scholieren uit groep 5 en 6 uit om zich te laten inspireren door archeologische vondsten en beeldende kunst met een nieuwe educatieve workshop. Aanleiding is de expositie Rivierslib & Zwarte Inkt van beeldend kunstenaar Henny Schakenraad die vanaf januari 2021 is te zien in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

In het huys van Bewaering / Het geheugen van de stad

Vóór in de klas staat een geheimzinnige, oude koffer. In de koffer zitten allerlei persoonlijke voorwerpen, zoals een ring, foto’s, papieren. Wie is de eigenaar van deze koffer?

De Schatten van de Draak

De Moerasdraak bewaakt de bijzondere historische plekken en gebouwen van ’s-Hertogenbosch. Kinderen gaan aan de slag met een schatkaart van hun eigen wijk waarop 10 bijzondere locaties staan.