Primair onderwijs

Erfgoed 's-Hertogenbosch verzorgt gratis educatieve workshops in het Groot Tuighuis, het Bastionder, het stadsarchief (Bloemenkamp) en op scholen voor kinderen van het primair onderwijs. Bekijk ons aanbod erfgoededucatie of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken.

Archeologie in de klas

Het lijkt misschien een beetje vies, maar is vooral heel erg leerzaam en leuk. Tijdens de workshop Archeologie in de klas krijgen kinderen de kans om zelf onderzoek te doen naar archeologische vondsten uit ’s-Hertogenbosch. Met een loep, pincet en de inhoud van een Bossche beerput proberen ze te achterhalen wat de mensen vroeger aten.

Workshop Archeologie

Archeologie en bouwhistorie in de praktijk

Wat doen archeologen precies? En wat is bouwhistorie? Waarom doen we in onze gemeente archeologisch en bouwhistorisch onderzoek? Hoe gebeurt dat en welke vondsten levert het op? En wat kun je uit die vondsten concluderen over de mensen van vroeger?

In het huys van Bewaering / Het geheugen van de stad

Vóór in de klas staat een geheimzinnige, oude koffer. In de koffer zitten allerlei persoonlijke voorwerpen, zoals een ring, foto’s, papieren. Wie is de eigenaar van deze koffer?

De Schatten van de Draak

De Moerasdraak van ’s-Hertogenbosch bewaakt bijzondere historische plekken en gebouwen. Overal zijn deze schatten van de draak te vinden: in Engelen, Empel, het Paleiskwartier, West, Orthen, Rosmalen, Hintham, Zuid en de Binnenstad. In overleg met de docent kunnen we een educatieve expeditie uitzetten.