gebeurtenissen

De Bossche Corona Collectie

Soms gebeuren er dingen waarvan meteen duidelijk is dat ze de geschiedenisboeken in zullen gaan. De coronacrisis is er daar een van. Sinds april 2020 bouwt ’s-Hertogenbosch daarom aan de Bossche Corona Collectie. Zo leggen we samen deze bijzondere tijd vast voor het nageslacht. Hier vind je de mooiste, indrukwekkendste en opvallendste foto’s uit de collectie tot nu toe.

Help je mee?

Wil je zelf ook bijdragen aan de Bossche Corona Collectie? Jouw foto’s, video’s of andere inzendingen die de coronapandemie in beeld brengen zijn meer dan welkom.

De stad in coronatijd

Volle kroeg met poppen Basiliek Oeteldonk 2021
Etalagepoppen vullen Stadscafé De Basiliek vanwege carnaval, februari 2021. Fotograaf: Lianne van Beek. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Dichtgetimmerde Bagatelle
Kunst en kindertekeningen op de dichtgetimmerde Bagatelle. Nasleep van de rellen na de invoering van de avondklok in januari 2021. Fotograaf: Lianne van Beek. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Skeeleren in een lege Kerkstraat in ’s-Hertogenbosch
Skeeleren in een lege Kerkstraat in ’s-Hertogenbosch, april 2020. Fotograaf: Arianne de Graaf. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Een lege Markt in 's-Hertogenbosch op donderdagavondEen lege Markt in 's-Hertogenbosch op donderdagavond, april 2020. Fotograaf: Tobias Suir. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Een man in militaire kleding staat tijdens Bevrijdingsdag op een lege Parade in 's-Hertogenbosch en bekijkt de bevrijdingsfakkel
Een man in militaire kleding staat tijdens Bevrijdingsdag op een lege Parade in 's-Hertogenbosch en bekijkt de bevrijdingsfakkel. Fotograaf: Arianne de Graaf. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Maatregelen bij de kaaskraam op de Markt in 's-HertogenboschMaatregelen bij de kaaskraam op de Markt in 's-Hertogenbosch, voorjaar 2020. Fotograaf: familie Van der Sloot-Van den Boom. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Coronagrap whisky
Reclamebord bij whiskyslijterij De Koning aan het Hinthamereinde te 's-Hertogenbosch, mei 2020. Fotograaf: Desiree Warnaar. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Contact in coronatijd

Kinderen omhelzen elkaar
Het weerzien bij heropening van kindcentrum Het IJzeren Kind, mei 2020. Fotograaf: Fia de Vos. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Online samen uit eten
Een online diner. Fotograaf: Marianne van der Sloot. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Een krijttekening voor (over)grootmoeder
Een krijttekening voor (over)grootmoeder, die enkele dagen later zou komen te overlijden aan corona, maart 2020. Fotograaf: Sanne de Bruyckere. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Videobellen met opaVideobellen met opa. Fotograaf: familie Van der Sloot-Van den Boom, voorjaar 2020. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Een krijttekening op de Aartshertogenlaan in ’s-HertogenboschEen krijttekening van de kleinkinderen van de familie Van der Pol op de Aartshertogenlaan in ’s-Hertogenbosch, maart 2020. Fotograaf: M. van der Pol. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch

Burencontact in het UilenburgstraatjeBurencontact in het Uilenburgstraatje, voorjaar 2020. Fotograaf: familie Van der Sloot-Van den Boom. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Stephan van Geldrop deelt oranjebitter uit op 1,5 meterStephan van Geldrop deelt oranjebitter uit op 1,5 meter in de Bachstraat op Koningsdag als alternatief voor de jaarlijkse buurtbrunch van de Componistenbuurt. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Otis Ernst wordt door zijn grootvader naar de voetbaltraining gebracht met een scherm in de auto Otis Ernst wordt door zijn grootvader naar de voetbaltraining gebracht met een scherm in de auto, mei 2020. Fotograaf: Tony Ernst. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Op 1,5 meter pauzerende gemeentemedewerkersOp 1,5 meter pauzerende gemeentemedewerkers bij de vijver in het Paleiskwartier, maart 2020. Fotograaf: P.H. van Halder. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Steun aan de zorg

Een plakkaat 'Voor alle helden in de zorg' voor het raam van Leonardus van Veghelstraat 23 in 's-HertogenboschEen plakkaat 'Voor alle helden in de zorg' voor het raam van Leonardus van Veghelstraat 23 in 's-Hertogenbosch. Fotograaf: Lisa van de Beek. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Het standbeeld van Jeroen Bosch op de Markt met een 'Hart voor de zorg'-T-shirtHet standbeeld van Jeroen Bosch op de Markt met een 'Hart voor de zorg'-T-shirt. Fotograaf: Arianne de Graaf. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Steunbetuigingen bij de parkeergarage van het Jeroen Bosch ZiekenhuisSteunbetuigingen bij de parkeergarage van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Fotograaf: Carmen Klein Goldewijk. Bekijk in Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

De hele Bossche Corona Collectie kun je hier bekijken.

Meer over

gebeurtenissen

Ook interessant

gebieden

Hoe de Heusdenaren huishielden in 's-Hertogenbosch

Tegen het einde van de twaalfde eeuw viel een groep Heusdenaren ’s-Hertogenbosch aan. Uit jaloezie voor het succes van de jonge stad verdreven ze haar inwoners en verwoestten ze haar gebouwen. Althans, zo gaat het verhaal…