Voortgezet onderwijs

Erfgoed 's-Hertogenbosch verzorgt in het Groot Tuighuis en op locatie Bloemenkamp 50 (Stadsarchief) educatieve workshops voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Ook geven we in onze studiezaal hulp bij het maken van schoolopdrachten. Bekijk ons aanbod erfgoededucatie of neem contact op om andere mogelijkheden te bespreken.

De Erfgoedroute

De Erfgoedroute is een educatief project voor de brugklas van het secundair onderwijs. Het laat leerlingen kennis maken met Erfgoed 's-Hertogenbosch, het Noordbabants Museum en met de historische binnenstad.

Aan de hand van een werkboek maken de leerlingen een route door de stad van de ene naar de andere instelling. Op de ertussen gelegen route staan ze ook stil bij historische plekken en objecten in de stad. Die hebben telkens te maken met het erfgoed uit de instellingen. Met de opdrachten krijgen de leerlingen extra kennis over dit erfgoed. Zo leren de leerlingen hun stad op een totaal andere manier kennen. Zo ook komt voor hen het Erfgoed van ’s-Hertogenbosch tot leven!