bouwwerken

Virtuele tour: Studio Boot 's-Hertogenbosch

Dit monument aan de Van Tuldenstraat 4-6 stond op instorten toen de eigenaren van Studio Boot het kochten. Zij hebben het jaren 1920 pand op unieke wijze gerestaureerd. Bezoek Studio Boot en ontdek de bijzondere details van dit monument via de virtuele tour.

Virtuele tour

Van Tuldenstraat 4-6 is gebouwd uit de jaren 20 van de afgelopen eeuw. Het pand is gebouwd als garagebedrijf met kantoorruimte aan de voorzijde. Architectonisch is het een voorbeeld van expressionisme in een sobere vorm. 

Een centrale poort geeft toegang tot de garagehal met vide, verlicht door een grote glaskap. De eerste eigenaar en opdrachtgever van het pand was de NV F.H. Lathouwers. De bakermat van dit bedrijf bevond zich sinds 1848 in de Sint Jorisstraat als ‘rijtuigfabriek en zadelmakerij’. Het bedrijf ontwikkelde zich in de 20e eeuw tot carrosseriebouwer van auto’s en autobussen. Na de Eerste Wereldoorlog werd Lathouwers bovendien de grootste vertegenwoordiger in Nederland van General Motors.

De eigenaren van Studio Boot hebben het pand gerestaureerd. Toen ze het kochten was het vervallen. Ze kregen zelfs een sloopvergunning bij de koop. Toch zagen ze de potentie van het monument en weten ze hier nu wonen en werken op unieke wijze te combineren.

Meer over

Monumenten Online

Ook interessant