bouwwerken

Virtuele tour: Kloosterhotel de Soete Moeder ’s-Hertogenbosch

Dit voormalige klooster van de ‘Zusters van Liefde’, gelegen in de vroeg 20e-eeuwse uitbreidingswijk ‘de Muntel’ werd gebouwd in 1928-1929, naar ontwerp van de architect H.W. Valk. Ontdek de Soete Moeder van buiten én van binnen via de virtuele tour.

Bekijk van buiten


De Soete Moeder vanuit de lucht.

Bekijk van binnen

Uitleg nodig? Bekijk de instructievideo.

Het monument bevat stijlelementen van de Amsterdamse School, zoals aan de voorzijde een over bijna de gehele breedte van de gevel doorlopende dakkapel, de venstervormen, raam-indelingen en siermetselwerk in baksteen. Het klooster heeft een langgerekte, geknikte vleugel aan de voorzijde. Aan de achterzijde is een uitbouw voor de kapel op de eerste verdieping. In het interieur resteert nog een aantal authentieke elementen. Het trappenhuis en de gangen op begane grond en verdieping hebben nog delen van de oorspronkelijke tegellambrisering en de houten balustrades met siersmeedwerk met Amsterdamse Schooldetaillering.


Het pension van de zusters van Liefde uit Schijndel op de hoek van de Nemiusstraat. Datum: 1936. Bekijk op Beeldbank Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Meer over

Monumenten Online

Ook interessant