Algemeen

Erfgoed 's-Hertogenbosch beheert de archieven van notarissen in 's-Hertogenbosch en Rosmalen en een aantal boeken en archieven waarin andere onderzoekers hun aantekeningen bijeen hebben gebracht.

Algemene genealogische gegevens

Sommige genealogische onderzoekers brengen hun gegevens samen in een verzameling en stellen ze beschikbaar voor anderen. Dergelijke verzamelingen kunnen interessante gegevens bevatten. Het Stadsarchief beschikt over drie registers genealogische aantekeningen betreffende een aantal 'voorname families' gemaakt door R.A. van Zuylen (Collectie R.A. van Zuylen, inventarisnummer 419A). P.C. Bloys van Treslong Prins heeft een overzicht gemaakt van genealogische en heraldische gegevens in en uit de kerken in Noord-Brabant. Dit heeft hij gepubliceerd: Mr. P.C. Bloys van Treslong Prins, Genealogische en heraldische gedenkwaardigheden in en uit de kerken der provincie Noord-Brabant (Utrecht 1924). Het boek is aan te vragen uit de bibliotheek onder het nummer GHZ 19 en bestaat uit twee delen.

Notariële archieven

Erfgoed 's-Hertogenbosch bewaart de archieven van notarissen met standplaats 's-Hertogenbosch (1538-1925) en Rosmalen (1651-1901). De protocollen zijn beschreven in een inventaris. De precieze wijze van ontsluiting vindt u via het overzicht van secundaire bronnen algemeen (pdf).