Programma 24 mei: Masterclass

De Masterclass op 24 mei 2018 wordt verzorgd door dr. Marquita Volken, specialist op het gebied van middeleeuws leer en schoeisel. De voertaal op deze dag is Engels. De basis is het boek 'Archeological Footwear, Development of shoe patterns and styles from Prehistory till the 1600’s' van Marquita Volken. Alle deelnemers ontvangen een samenvatting van dit boek. De behandelde periode is ‘middeleeuwen’ omdat de meesten leeronderzoekers werken met leervondsten uit die tijd hoewel er in de praktijk ook wel uitstapjes worden gemaakt naar de nieuwe tijd.

Programma en tijden

De dag is opgedeeld in twee sesses. Inloop is 09:00 uur, het ochtendprogramma start om 09:30 uur. De dag eindigt rond 16:00 uur met een borrel.

Ochtendprogramma

De ochtend is theoretisch: identificatie, schoenconstructies, notatiesysteem Goubitz, steekherkenning, keerschoenconstructies, (primaire) snijpatronen als typologisch principe voor onder meer de chronologie/ datering.

Middagprogramma

De middag is praktisch: het toepassen van de theorie van de ochtend op (eventueel meegebrachte) leervondsten, het identificeren en registreren ervan. Het maken van ‘ghost-shoes’ op basis van het geleerde.

Locatie

Groot Tuighuis
Bethaniestraat 4
5211 LJ ‘s-Hertogenbosch

Bereikbaarheid

Met de trein:

Vanaf station ‘s- Hertogenbosch Centraal loopt u in 15- 20 minuten naar het Groot Tuighuis.

Met de auto:

Vanaf parkeergarage St.-Jan is het 5 minuten lopen naar het Groot Tuighuis. Kijk voor meer informatie op de website van parkeergarage St-Jan.

Aanmelden en kosten

De limit van het maximaal aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk. De kosten voor deelnemers zijn 95 euro p.p. Koffie en lunch zijn inbegrepen.