Leercongres 24 en 25 mei 2018

Schoeisel en leer uit de middeleeuwen en nieuwe tijd

In de natte ondergrond van veel steden en andere vindplaatsen in Nederland en Vlaanderen blijft leer relatief goed bewaard. Leervondsten uit de lage landen leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan onze kennis van schoeisel en schoenmode in de middeleeuwen en nieuwe tijd. Hoewel het vaak wordt aangetroffen houdt maar een klein aantal onderzoekers zich met dit interessante materiaal bezig. Velen daarvan zijn verbonden aan een specifieke plaats waardoor het uitwisselen van kennis, methoden en technieken beperkt is.

Om onderzoekers met elkaar in contact te brengen, recente onderzoeken te presenteren en kennis en ervaringen uit te wisselen organiseert Erfgoed 's-Hertogenbosch samen met leeronderzoekster Marquita Volken een tweetal studiedagen rond het thema leer en schoeisel uit de middeleeuwen en nieuwe tijd. Deze studiedagen vinden plaats op 24 en 25 mei 2018 in het Groot Tuighuis in 's-Hertogenbosch. De studiedagen zijn verdeeld in een Masterclass voor specialisten op 24 mei en een Algemene Studiedag op 25 mei. 

Programma

24 mei 2018: Masterclass

De Masterclass op 24 mei wordt verzorgd door dr. Marquita Volken, specialist op het gebied van middeleeuws leer en schoeisel.  De limit van het maximaal aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. Bekijk het volledig programma en praktische informatie.

25 mei 2018: Algemene Studiedag

De tweede dag op 25 mei is bedoeld voor een breder publiek van archeologen en andere geïnteresseerden en zal gevuld worden met een aantal lezingen van onderzoekers die zich met schoeisel, leer en leerbewerking bezig houden. De limit van het maximaal aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. Bekijk het volledig programma en praktische informatie.

Aanmelden

Het maximaal aantal inschrijvingen is inmiddels bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie

Groot Tuighuis
Bethaniestraat 4
5211 LJ 's-Hertogenbosch 

Bereikbaarheid

Met de trein:

Vanaf station ‘s- Hertogenbosch Centraal loopt u in 15- 20 minuten naar het Groot Tuighuis.

Met de auto:

Vanaf parkeergarage St.-Jan is het 5 minuten lopen naar het Groot Tuighuis. Kijk voor meer informatie op de website van parkeergarage St-Jan.