Studiezaal

In de studiezaal ben je welkom om onderzoek te doen in het gemeentearchief van 's-Hertogenbosch. De archieven en verzamelingen kunnen op afspraak gratis worden geraadpleegd in onze studiezaal. 

De archiefmedewerkers helpen je graag bij jouw onderzoek, bijvoorbeeld door mee te denken over de archieven waarin je kunt zoeken of bij het ontcijferen van moeilijk leesbare stukken. Het is goed om van te voren aan te geven welke stukken je wilt inzien. Sommige archiefstukken zijn als scan beschikbaar via de website en/of in de studiezaal.

Openingstijden studiezaal

Van dinsdag tot en met donderdag van 09.30-16.30 uur. Maak een afspraak per e-mail (erfgoed@s-hertogenbosch.nl) of telefonisch (073-6155295).

Aanvragen en reserveren studiezaal

In het erfgoedcentrum zijn geen archiefstukken aanwezig, we werken met depots op afstand. Alle archiefstukken die je in de studiezaal wilt inzien dienen dus te worden aangevraagd. Inzage is uitsluitend mogelijk tijdens onze reguliere openingsuren.

De dienstverlening in de studiezaal is tijdelijk gewijzigd. Tot eind 2024 vindt het transport van archiefstukken naar de studiezaal eens per week plaats. Verzoeken om raadpleging van archiefstukken in een bepaalde week ontvangen we graag uiterlijk op maandag om 13.00 uur. Stuur een mail naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl en geef daarin aan wat de bezoekdag van je voorkeur is (dinsdag, woensdag, donderdag) en vermeld duidelijk de archief- en inventarisnummers. Een reservering is pas definitief nadat deze per mail is bevestigd. 

Chatten met het archief

Onze studiezaalmedewerkers zijn bereikbaar via online chat van dinsdag t/m donderdag tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Locatie en contact

Bethaniestraat 4
5211 LJ 's-Hertogenbosch 
Telefoon: + 31 (0) 73 615 52 95 
Email: erfgoed@s-hertogenbosch.nl