Studiezaal

In de studiezaal ben je welkom om onderzoek te doen in het gemeentearchief van 's-Hertogenbosch. De archieven en verzamelingen kunnen op afspraak gratis worden geraadpleegd in onze studiezaal. 

De archiefmedewerkers helpen je graag bij jouw onderzoek, bijvoorbeeld door mee te denken over de archieven waarin je kunt zoeken of bij het ontcijferen van moeilijk leesbare stukken. Het is goed om van te voren aan te geven welke stukken je wilt inzien. Sommige archiefstukken zijn als scan beschikbaar via de website en/of in de studiezaal.

Openingstijden studiezaal

Van dinsdag tot en met donderdag van 09.30-16.30 uur. Maak een afspraak per e-mail (erfgoed@s-hertogenbosch.nl) of telefonisch (073-6155295).

Aanvragen en reserveren studiezaal

In het erfgoedcentrum zijn geen archiefstukken aanwezig, we werken met depots op afstand. Alle archiefstukken die je in de studiezaal wilt inzien dienen dus te worden aangevraagd. Inzage is uitsluitend mogelijk tijdens onze reguliere openingsuren.

Stuur uiterlijk de dag voor je bezoek voor 13.00 uur een mail naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl. Geef de bezoekdag van je voorkeur aan en vermeld duidelijk de archief- en inventarisnummers. Een reservering is pas definitief nadat deze per mail is bevestigd. 

Dienstverlening tijdens meivakantie

Vanwege de meivakantie is de dienstverlening in onze studiezaal van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 april beperkt. De studiezaal is dan gewoon geopend, maar in deze week kunnen niet alle aanvragen op korte termijn worden gehonoreerd. Mocht je in deze week originele stukken willen raadplegen, vraag ze dan tijdig aan.

Chatten met het archief

Onze studiezaalmedewerkers zijn bereikbaar via online chat van dinsdag t/m donderdag tussen 10:00 en 16:00 uur. 

Locatie en contact

Bethaniestraat 4
5211 LJ 's-Hertogenbosch 
Telefoon: + 31 (0) 73 615 52 95 
Email: erfgoed@s-hertogenbosch.nl