Rondleidingen

Bij Erfgoed 's-Hertogenbosch maak je een reis door de Bossche geschiedenis en krijg je een kijkje in de keuken van onderzoek naar erfgoed. De tentoonstellingen zijn goed zelfstandig te bezoeken. Wil je meer weten over het monumentale Groot Tuighuis of met een gids het archeologisch en bouwhistorisch depot bekijken? Reserveer dan een rondleiding bij ons.

Voor groepen

Het monumentale gebouw, de uit 1430 daterende voormalige St. Jacobskerk, heeft op de gehele begane grond een publieksfunctie. Aan de hand van unieke vondsten en verhalen uit de collecties van Erfgoed ’s-Hertogenbosch nemen we tijdens een rondleiding groepen mee op een reis door de tijd. Je komt letterlijk aanraking met historisch onderzoek en krijgt een kijkje in de keuken van archeologie, bouwhistorie, monumenten en het archief. Ook is het mogelijk om een rondleiding te reserveren in het archeologisch en bouwhistorisch depot.

Voor schoolklassen

Voor scholen bieden we speciale speurtochten en rondleidingen aan. De leerlingen ontdekken op hun eigen niveau kruip-door-sluip-door de geschiedenis van het zeshonderd jaar oude Groot Tuighuis. Meer informatie over:


Speurtocht kleuters

Aanmelden

Voor een rondleiding of meer informatie kun je met ons contact opnemen.