Vervolg pand De Kleine Winst

Vanaf 8 december start de gemeente ’s-Hertogenbosch met bouwhistorisch onderzoek van het pand ‘De Kleine Winst’. De gemeente is per 11 november van dit jaar eigenaar van het adres Markt 29. En vindt het rijksmonument van belangrijke waarde voor de cultuur en historie van ’s-Hertogenbosch.

Onderzoek naar de historie

Uit de bouwhistorische beschrijving van ‘De Kleine Winst’ blijkt dat veel authentieke elementen in het pand bewaard gebleven zijn. En dat er mogelijkheden zijn voor herstel en renovatie. De uitkomsten van het onderzoek zijn belangrijk voor de verdere invulling van de locatie. Het onderzoek geeft ook een uniek kijkje in de geschiedenis van de stad.

Werkzaamheden

Vanaf het moment van de aankoop van het pand zijn we gestart met een aantal noodzakelijke werkzaamheden. Vanaf donderdag 8 december werkt de gemeente aan het dichtmaken van de voorgevel en de zijgevels, zodat ze weer wind- en waterdicht worden. Het totale werk duurt zo’n twee weken. De gemeente zorgt ervoor dat de Bosch by Night lichtshow geen hinder ondervindt van het werk.

Meer weten over de geschiedenis van dit pand? Lees het verhaal over De Kleine Winst.