Presentatie interactieve kaart van Linie 1629

De historische kaarten van het Beleg van 's-Hertogenbosch in 1629 zijn vanaf vandaag te bekijken met een interactieve kaart. Hiermee is het mogelijk om de verschillende kaarten van het Beleg van 's-Hertogenbosch in detail te bekijken en vergelijken met de situatie nu. Bekijk de interactieve kaart van Linie 1629.

Kaartviewer

Samenwerking

De interactieve kaart is het resultaat van de samenwerking tussen Stichting De Groene Vesting, De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en Erfgoed 's-Hertogenbosch. Zij hebben met de gemeenten Vught, Heusden, Sint-Michielsgestel en de provincie Noord-Brabant in 2019 het convenant 'Samen op weg naar 2029' afgesloten. Het doel van dit convenant is de Linie 1629 zichtbaar en beleefbaar te maken.

Onderzoek

Onderzoek naar de locatie van de linie is onderdeel van het convenant. Met de nieuwe interactieve kaart is het mogelijk om huidige kaarten eenvoudig te vergelijken met kaarten van vroeger. De werkgroep 'Plaatsbepaling Linie 1629' bouwt voort op het onderzoek van anderen. Zij zijn daarom op zoek naar input van iedereen die naar de Linie 1629 onderzoek heeft gedaan, dat nog doet of wil gaan doen. Help mee aan het onderzoek.

Meer info