Online expositie Romeinen in 's-Hertogenbosch

Erfgoed 's-Hertogenbosch presenteert een digitale expositie over het Romeinse verleden van 's-Hertogenbosch. Geniet vanuit je luie stoel van de bijzondere archeologische vondsten en leer meer over het leven in de Romeinse tijd. De expositie is te bekijken via: www.erfgoedshertogenbosch.nl/romeinen.

Langs de Maas was in de Romeinse tijd volop bewoning en activiteit, zo blijkt uit allerlei archeologische vondsten. Ook in ’s-Hertogenbosch was dat het geval, met als meest bijzondere plek het heiligdom dat bij Empel teruggevonden is: de tempel van Empel. Erfgoed ’s-Hertogenbosch verzorgt in de Romeinenweek een online expositie met verhalen, vondsten en vindplaatsen uit de Romeinse tijd binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Vondsten in 3D

In het depot van Erfgoed ’s-Hertogenbosch worden veel vondsten bewaard uit de Romeinse tijd. Een aantal van de archeologische vondsten zijn in 3D ‘gescand’ zodat het mogelijk is om alles interactief te bewonderen.

Romeinenweek

Van 25 april t/m 3 mei 2020 vindt de zevende editie van de Nationale Romeinenweek plaats, dit keer geheel online. Ook tijdens de Online Romeinenweek ontdek je de Romeinse tijd in Nederland. Kijk op: www.romeinen.nl.

Bezoek de online expositie

Ga naar: www.erfgoedshertogenbosch.nl/romeinen