Kom naar het ravelijn Muntelbolwerk

Het ravelijn op het Muntelbolwerk in ’s-Hertogenbosch is teruggebracht en weer door iedereen te bezoeken. Om dit te vieren worden op zaterdag 9 september allerlei activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Reconstructie

De afgelopen jaren heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch de toegang tot de stad bij de Hinthamerpoort verbeterd. Bij de reconstructie van de Vestingwerken zijn hier twee onderdelen teruggebracht. Dat zijn een zogenaamde ‘Halve Maan’ (2008) en een ‘Ravelijn’ (2017) aan het Muntelbolwerk.

Het Ravelijn is een reconstructie van een gedeelte van de in 1734-1739 aangelegde vestingwerken van ’s-Hertogenbosch. Deze voerde men uit naar oudere plannen van Nederlands bekendste  vestingbouwkundige uit de zeventiende eeuw, Menno Baron van Coehoorn (1641-1704).

Activiteiten

Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag in Nederland en dus ook in onze stad. Dan vinden er in een tent op het ravelijn presentaties plaats over deze plek door Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Dat wordt gedaan via een interactieve kaart.

Verder is er uitleg ter plaatse door leden van de werkgroep Vestingwerken van de Kring Vrienden om 12.30, 13.30 en 14.30 uur. U kunt zich laten fotograferen tijdens een ‘historische’ fotoshoot en zijn er activiteiten voor kinderen. Ook is een herdruk van een historische kaart van ’s-Hertogenbosch gratis verkrijgbaar.

U bent welkom op het ravelijn aan het Muntelbolwerk tijdens Open Monumentendag op zaterdag 9 september van 10.00 tot 17.00 uur.  

Meer informatie

Voor meer informatie en afbeeldingen: Reconstructie Ravelijn Muntelbolwerk