Expositie met archiefstukken uit Tweede Wereldoorlog

Op locatie Stadsarchief (Bloemenkamp 50) is van dinsdag 15 oktober tot en met donderdag 19 december de expositie “De papieren oorlog: aanwinsten rond de Tweede Wereldoorlog” te zien. Toegang is gratis.

De bescheiden tentoonstelling laat bijzondere archiefstukken uit de Tweede Wereldoorlog zien. Documenten, voorwerpen en foto’s geven een gevarieerd beeld van de oorlogsperiode 1940-1945 in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Veel materiaal is de afgelopen jaren bij het archief van Erfgoed 's-Hertogenbosch binnengekomen, geïnventariseerd en nu voor de eerste keer te zien. Bijvoorbeeld dagboeken van Mia van Belkom en diverse folders gebruikt voor het aanschaffen van uitrustig voor medewerkers van de Luchtbeschermingsdienst. Maar ook de tweetalige benoemingsakte van een NSB-burgemeester voor ‘s-Hertogenbosch.


Officiële benoemingsakte voor mr. A.M.P. Thomassen tweede NSB burgemeester van 's-Hertogenbosch. Op 30 juni 1943 in Den Haag ondertekend door Rijkscommissaris A Seyss- Inquart.

Openingstijden en locatie

De expositie is te zien vanaf dinsdag 15 oktober tot en met donderdag 19 december. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 9.30 tot 17.00 uur. Locatie: Stadsarchief, Bloemenkamp 50, ’s-Hertogenbosch. De toegang is gratis.

Meer exposities bij Erfgoed 's-Hertogenbosch

Van 15 tot en met 25 oktober is in het Groot Tuighuis, Bethaniestraat 4 de bijzondere expositie ‘O Lungo Drom, Sinti en Roma door de eeuwen heen’ te zien. Meer informatie: Tentoonstelling over Sinti en Roma in het Groot Tuighuis.