Europese erfgoedexperts kijken naar aanpak ’s-Hertogenbosch

Erfgoed ’s-Hertogenbosch presenteerde begin april een aantal projecten waarin vanuit het buitenland grote interesse was. In Nederland is ‘behoud door ontwikkeling’ inmiddels gemeengoed geworden. Maar overheden en erfgoedorganisaties uit het buitenland kijken met verbazing èn nieuwsgierigheid naar de ontwikkelingen in ’s-Hertogenbosch.

Kloosterhotel de Soete MoederKloosterhotel de Soete Moeder in 's-Hertogenbosch

In het kader van twee verschillende Europese projecten presenteerde Erfgoed ’s-Hertogenbosch een digitaal bezoek en workshop. Het oorspronkelijke plan om de partners naar Den Bosch te laten komen is door de Coronacrisis onmogelijk gemaakt.

Tijdens de workshop stonden drie verschillende perspectieven op de ontwikkeling van cultureel erfgoed centraal. Jeroen van de Ven, Tarra architecten, introduceerde een Nederlandse benadering van adaptief hergebruik, waarbij lokale authentieke waarden centraal staan. Adri Ederveen, drijvende kracht achter kloosterhotel De Soete Moeder, nam de deelnemers mee naar de succesvolle locatie, waar zowel gasten als personeel tot bloei komen. Vanuit de afdeling Erfgoed dompelde Dennis Dekker de kijkers onder in de wondere wereld van virtual en augmented reality en liet hij zien dat tijdreizen echt mogelijk is.  

De virtuele bijeenkomst werd bijgewoond  door in totaal vijftig partners en stakeholders van de Europese Interreg projecten Local Flavours en Keep On uit tien verschillende landen. Als u de bijeenkomst wilt terugkijken kunt u mailen naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl.

Keep On

Local Flavours

Meer info