Doe mee aan Open Monumentendag!

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2024 openen tientallen monumenten in de gemeente ’s-Hertogenbosch weer gratis hun deuren. Eigenaren van monumentale panden kunnen zich vanaf nu aanmelden om mee te doen.

Dit jaar is het landelijk thema: Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen. Ook mensen of verenigingen die passend binnen dit thema bijvoorbeeld oude voertuigen willen laten zien, zijn welkom om zich aan te melden bij het Comité Open Monumentendag.

Stadhuis Monumentendag

Landelijk thema: Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen

Het landelijk thema biedt verschillende mogelijkheden om bij aan te haken in onze gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het Rijksmonument ‘stationsperron 1’ en het tankstation aan de Citadellaan. Maar ook de stadspoorten en de recent gerestaureerde waterpoort bij het Herman Moerkerkpark doen mee. En wat te denken van de impact van de verbindingen van de Binnendieze? In het buitengebied is ook de fietsroute van Linie 1629 een belangrijk onderdeel in het programma van Open Monumentendag. Erfgoed verbindt ons allemaal!

Doe je ook mee?

We zijn ons ervan bewust dat een link naar het thema ‘Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen’ niet voor ieder monument van toepassing is. Geen probleem, het is geen vereiste. Alle eigenaren van monumenten die hun pand open willen stellen of een leuke activiteit willen organiseren zijn welkom. Zij kunnen contact opnemen met Maartje Remmers, coördinator Open Monumentendag ’s-Hertogenbosch via maartje@artishockexperience.nl.

Dit geldt ook voor geschiedkundigen, gastvrouwen en -heren die graag als vrijwilliger een bijdrage willen leveren. Het Comité Open Monumentendag krijgt graag alle reacties vóór 1 mei.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.bezoekmonumentendag.nl.