Open Monumentendag 2024

Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2024 openen tientallen monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen en muziekuitvoeringen. Meer informatie over het programma volgt op een later moment. Zet 14 en 15 september in je agenda!

Route App

Ga tijdens Open Monumentendag op pad met de Erfgoed 's-Hertogenbosch Route App en je hebt alle informatie over de open monumenten continu bij de hand.

Je ziet in één oogopslag welke monumenten zijn geopend en zich bij jou in de buurt bevinden. Bovendien is de app gevuld met extra historische foto's en verhalen.

Route app

Heb je een iPhone of iPad?

Heb je een Android smartphone of tablet?

Virtuele tours

De mooiste monumenten van 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught zijn het hele jaar door virtueel toegankelijk. Zo kom je op plekken waar je zelfs op Open Monumentendag niet kunt of mag komen!

Organisatie Open Monumentendag

Open Monumentendag wordt elk tweede weekend van september samen met de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught georganiseerd door het lokaal comité van binnenstad en buitengebied.

Uiteraard kan dit evenement alleen worden gerealiseerd dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren, heemkundekringen en andere vrijwilligers en samenwerkingspartners.

Open Monumentendag is een landelijk evenement. In heel Nederland openen meer dan duizend monumenten hun deuren. Lees meer over Open Monumentendag op de landelijke website: www.openmonumentendag.nl.

OMD buitengebied

Contact

Heb je vragen of tips? Neem contact met ons op via: erfgoed@s-hertogenbosch.nl.