Open Monumentendag 2022

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022 openen meer dan 70 monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fietsroutes, wandelingen en muziekuitvoeringen. Het thema van dit jaar is duurzaamheid.

Bekijk het programma

Op zaterdag 10 september openen de deuren van de monumenten in de binnenstad van Den Bosch. Op zondag 11 september ben je welkom in het Bossche buitengebied en in de gemeenten Sint-Michielsgsetel en Vught. Bekijk het programma via de interactieve kaart:

Virtuele tours

De mooiste monumenten van 's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught zijn het hele jaar door virtueel toegankelijk. Zo kom je op plekken waar je zelfs op Open Monumentendag niet kunt of mag komen!

Organisatie Open Monumentendag

Open Monumentendag wordt samen met de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught georganiseerd door het lokaal comité van binnenstad en buitengebied.

Uiteraard kan dit evenement alleen worden gerealiseerd dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren, heemkundekringen en andere vrijwilligers en samenwerkingspartners.

Heb je vragen of tips? Neem contact met ons op via: erfgoed@s-hertogenbosch.nl.