Coronacrisis benoemd tot Bossche hotspot

De burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch hebben besloten om de coronacrisis te benoemen tot hotspot. Dit verandert direct hoe we deze bijzondere tijd vastleggen voor het nageslacht.

Foto's uit de Bossche Corona Collectie

Soms gebeuren er dingen waarvan meteen duidelijk is dat ze de geschiedenisboeken in zullen gaan. De coronacrisis is er daar een van. Door een archiefhotspot mag de gemeente archivalia rondom deze crisis bewaren die normaal gesproken vernietigd worden. Ook geven de burgemeester en wethouders hiermee toestemming om actief belangrijke bronnen te verzamelen in de samenleving. Dit gebeurde bijvoorbeeld eerder na het instorten van het Pearle-pand op de Markt.

Erfgoed ’s-Hertogenbosch roept al sinds het voorjaar alle inwoners op om mee te bouwen aan een speciale Corona Collectie. We kregen tientallen reacties waar wij ontzettend blij mee zijn! Tot nu toe ontvingen we vooral foto’s en nieuwsbrieven. Bekijk hier de mooiste, indrukwekkendste en opvallendste foto’s uit de collectie tot nu toe.

Oproep: help je ook mee?

Natuurlijk willen we ook graag weten hoe het nu met jou gaat: het aantal besmettingen loopt weer op en de regels zijn weer strenger. De meeste inzendingen die we tot nu toe hebben ontvangen gaan over de intelligente lockdown.

We willen deze bijzondere tijd zo volledig mogelijk vastleggen. Daarom zijn we óók op zoek jouw beleving van de zomer en het najaar. Dus heb je foto’s van jouw bezoek aan een zonnig terras op 1,5 meter of een coronaproof buurtbarbecue? Stuur ze in!

Corona buiten de stad

De meeste inzendingen komen tot nu toe uit de stad ’s-Hertogenbosch. Het is belangrijk dat de collectie een compleet beeld geeft van de hele gemeente. Woon je in een andere wijk, kern of dorp? Dan hebben we jouw hulp extra hard nodig.

Kritisch geluid

In de Bossche Corona Collectie is ruimte voor alle perspectieven. Vind je de maatregelen onzin, geloof je niet dat het zo’n vaart zal lopen met de ziekte, of heb je misschien direct te maken met inkomstenverlies door de sluiting van de horeca? Deel jouw verhaal met ons.