Tentoonstelling Voorouders onBekend

Meer dan zeventig basisscholieren uit de gemeente ’s-Hertogenbosch doken in hun familiegeschiedenis. Verrassend en soms ook confronterend waren de resultaten. Waar je wortels liggen en wie je voorouders waren, dat vertelt iets over jou. De kinderen ontdekten dat iedereen een uniek verhaal heeft, over dat ene familiegerecht, een herkenbaar talent, erfstukken van onschatbare waarde en natuurlijk liefde. 

Tentoonstelling

Elf leerlingen vertellen in de tentoonstelling 'Voorouders onBekend' hun familieverhaal, aangevuld met de historische collectie van Erfgoed 's-Hertogenbosch. Deze tijdelijke tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag
09.30 tot 16.30 uur

Aangepaste openingstijden

Zie de pagina contact voor aangepaste openingstijden.

Locatie

Erfgoed 's-Hertogenbosch
Bethaniestraat 4
5211 LJ 's-Hertogenbosch

Educatief programma Ancestors unKnown

“Weten wie je bent, waar je wortels liggen en uit welke voorouders je bent voortgekomen, helpt kinderen om te bepalen wie ze zijn”, vertelt oprichter van Ancestors unKnown Dana Saxon. Dit is de missie van het lesprogramma dat de Amerikaanse Dana in 2012 ontwikkelde.Twee jaar later bracht ze het project naar Nederland, waar het tot nu toe alleen beschikbaar was in Amsterdam. Erfgoed ’s-Hertogenbosch besloot het lesprogramma naar Bossche scholen te halen in 2023. 

Meer informatie