80 jaar Vrijheid 's-Hertogenbosch

In oktober 2024 is het precies 80 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch is bevrijd. Tijdens deze Maand van de Geschiedenis organiseert 's-Hertogenbosch vele activiteiten om te herdenken en vieren. Bezoek bij Erfgoed 's-Hertogenbosch een bijzondere tentoonstelling met oorlogsdiorama's of de interactieve lezing over oorlogsverslaggeving.

Meer activiteiten 80 jaar Vrijheid ’s-Hertogenbosch

De programmering is verdeeld in verschillende activiteiten. Het programma wordt de komende maanden steeds verder ingevuld en verduidelijkt. Houd daarvoor de website van de gemeente 's-Hertogenbosch in de gaten.

Wat kunnen we je nu al vertellen?

Het publieksprogramma is breed en kent traditionele momenten, maar ook nieuwe onderdelen van herdenken en vieren van vrijheid. De verhalen van de Tweede Wereldoorlog zijn de verhalen van toen en van de strijd voor vrijheid nu. Dat vraagt om een nieuwe manier van herdenken en vieren, zonder de helden van toen uit het oog te verliezen. Hier is het programma op aangepast.

Logo 80 jaar vrijheid 's-Hertogenbosch

Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met vele partnerorganisaties en honderden culturele instellingen, boekhandels en bibliotheken brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. In 2024 is het thema 'Echt nep'. Alle activiteiten in Nederland zijn te vinden via de website van de Maand van de Geschiedenis.

 

Campagnebeeld Maand van de Geschiedenis