Verhalen

Welkom bij de verhalen uit gemeente 's-Hertogenbosch. Ontdek de geschiedenis en het heden van 's-Hertogenbosch. Van bijzondere vondst tot belangrijke gebeurtenis. En van monumentaal pand tot voorbeelden van restauraties. Heeft u tips of vragen? Neem contact op met onze redactie.

Filter op
Filter Sorteer op
23 verhalen gevonden
bouwwerken
/>

Laatste fase restauratie drakenfontein

De drakenfontein wordt gerestaureerd. Het rijksmonument op het Stationsplein is volledig verwijderd en wordt nu gerestaureerd. Vanaf mei 2021 wordt de fontein opnieuw opgebouwd.

bouwwerken
/>

Restauratie Huis van Bosch

Op deze pagina lees je meer over de restauratie van het Huis van Bosch. Het huis waar de schilder Jheronimus Bosch ooit woonde en werkte.

bouwwerken
/>

Restauratie toren Sint-Jan

Het oudste deel van de Sint-Janskathedraal, de toren, wordt in 2021 gedeeltelijk gerestaureerd. Vooral aan de zuidkant heeft de toren te lijden onder de weersinvloeden.

bouwwerken
Restaurateur van Binder Art Services aan het werk. />

Draken restaureren en steen conserveren

De Drakenfontein wordt gerestaureerd. Het rijksmonument op het Stationsplein is volledig verwijderd en wordt nu gerestaureerd. In het voorjaar van 2021 wordt de fontein opnieuw opgebouwd.

bouwwerken
/>

Eerste fase restauratie drakenfontein

De Drakenfontein wordt gerestaureerd. Het rijksmonument op het Stationsplein wordt in 2020 volledig verwijderd en gerestaureerd en in het voorjaar van 2021 opnieuw opgebouwd.