Verhalen

Welkom bij de verhalen uit gemeente 's-Hertogenbosch. Ontdek de geschiedenis en het heden van 's-Hertogenbosch. Van bijzondere vondst tot belangrijke gebeurtenis. En van monumentaal pand tot voorbeelden van restauraties. Heb je tips of vragen? Neem contact op met onze redactie.

Filter op
Filter Sorteer op
20 verhalen gevonden
bouwwerken

Station 's-Hertogenbosch

Na drie jaar bouwen werd op 18 juli 1896 een nieuw station geopend in 's-Hertogenbosch. Het station is in de loop der jaren meerdere keren van uiterlijk veranderd.

personen

Hans Kreemer

Slijtage was 45 jaar lang zijn raison d’être. Hans Kreemer (1948) werkte zich in bijna een halve eeuw op van leerling onderhoudsmonteur tot Chef Onderhoud.

personen

Petra Janssen

Men neme een oude fabriek vol met veevoer, een terrein waar niets gebeurt en waar het qua sfeer altijd lijkt te regenen – en je hebt Petra Janssen enthousiast.

personen

Erwin de Wit

Dat zaagtand dak, dat had Erwin de Wit (1958) nog nooit eerder gezien. Het voormalig pand van Inter-pharm ademde bovendien aan alle kanten een rijke historie.

personen

Elly van Pinxteren

Het mannenoverhemd van Interpharm hing als een enorme tent om haar schouders. Elly van Pinxteren (1950) was in 1988 de eerste vrouw die als chauffeur aan de slag ging bij de hoofdvestiging van de farmaceutische groothandel.

personen

Evalie Hovers

Voor wie eens goed achterover wil slaan bezoekt Paardskerkhofweg 15 in ’s-Hertogenbosch. Het is een plek van open monden en ongeloof.