personen

Boy - FC Den Bosch

Speciaal voor de expositie zijn gefilmde portretten gemaakt van FC Den Bosch fans en medewerkers met verhalen rond de kernwaarden van de club: gastvrij, strijdbaar, hartstocht, groei en Bosch. De portretten benadrukken de belangrijke rol die sport kan spelen in het verbinden van mensen en het overbrengen van gedeelde waarden. 

Boy - Gastvrij 

Boy is al 41 jaar clubvrijwilliger. Hij is de onmisbare gastheer binnen de club. Iedereen die Boy kent, houdt van hem. Want als Boy ergens binnenloopt, brengt hij altijd een stukje vrolijkheid mee. Boy is Gastvrij.   

FC Den Bosch – Verweven in erfgoed en passie 

In de tentoonstelling "FC Den Bosch - Verweven in Erfgoed en Passie" wordt de geschiedenis van FC Den Bosch tot leven gebracht, waarbij sport en erfgoed op unieke wijze samenkomen. Het is een rijke geschiedenis, van de samenkomst van voetbalclubs BVV, Wilhelmina en Victoria tot de uiteindelijke totstandkoming van FC Den Bosch ’67. Van de Heidelust tot de Vliert delen de Bossche voetballers al decennialang hun passie met de supporters.     

Samenwerking FC Den Bosch Foundation 

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerking tussen Erfgoed 's-Hertogenbosch en de FC Den Bosch Foundation. Met als doel het erfgoed van de Bossche voetbalcultuur levend te houden, betekenis te geven en van generatie op generatie over te dragen.  

De expositie laat bijzondere stukken uit de rijke clubhistorie van FC Den Bosch en haar voorgangers zien. Hiertoe behoren unieke foto’s, archiefstukken, de KNVB-kampioensschaal, voetbalshirts en andere clubmemorabilia. Deze zijn samengesteld na de succesvolle oproep naar privé archiefstukken van de aanhang van FC Den Bosch. De stukken van de Bossche fans maken deze tentoonstelling mogelijk.

Meer over

FC Den Bosch

Ook interessant

personen

Ralph - FC Den Bosch

Ralph zit al vele decennia in het stadion. Eerst op de M-side en nu aan de overkant, met zijn zoon. Altijd is hij toegewijd aan de club en de stad.