Kranten

Bent u op zoek naar een kopie van een voorpagina van het Brabants Dagblad? Of naar het hele Brabants Dagblad van een bepaalde datum?

Erfgoed 's-Hertogenbosch heeft een grote verzameling Bossche kranten. Erfgoed 's-Hertogenbosch heeft niet alleen het Brabants Dagblad en voorlopers, maar ook de Bossche Omroep op Zondag, het Stadsblad en de Molen uit Rosmalen. Van het Brabants Dagblad heeft Erfgoed 's-Hertogenbosch alleen de streekedities uit de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Dit zijn:

  • ’s-Hertogenbosch en omgeving
  • De Langstraat
  • De Bommelerwaard
  • Oss en omgeving
  • Midden- en Oostbrabant. 

Voor andere edities neemt u contact op met archieven in de desbetreffende regio. Vanaf oktober 2010 is alleen de editie 's-Hertogenbosch en omgeving beschikbaar. 

Kopieën en scans

De kranten zijn op microfiches in de studiezaal beschikbaar. Van deze microfiches kunnen zwartwitkopieën worden gemaakt op A4- en A3-formaat en of scans. De kopieën worden op gewoon fotokopieerpapier gemaakt. Ter indicatie: A3 is de helft van een huidige krantenpagina. U kunt deze kopieën en scans zelf maken in de studiezaal. In dat geval betaalt u alleen de kosten van de kopieën. Neem uw usb-stick mee om de scans op te zetten.

Wilt u de kopieën of scans toegestuurd krijgen dan brengen wij extra kosten in rekening. U betaalt naast de kosten van de kopieën één kwartier onderzoekskosten. Als de kosten anders zijn, nemen wij vooraf contact met u op. Wij sturen u de kopieën dan dubbelgevouwen in een A4-enveloppe toe. Het is ook mogelijk om u de kopieën in een koker toe te sturen. Daaraan zijn extra kosten voor de koker en het bezorgen van pakketpost verbonden.

Het is niet mogelijk om bij Erfgoed 's-Hertogenbosch een originele krant te kopen.

Is de dag van uw keuze een zondag? Of een andere feestdag is waarop geen krant verschenen? Dan kan er natuurlijk altijd een kopie gemaakt worden van de krant die een dag later is verschenen.

Wilt u een krant bestellen? Neem contact met ons op voor meer informatie over tarieven en leveringsvoorwaarden.