Zuiderpark Stadswalzone genomineerd voor Stijlprijs

Het gebied Zuiderpark Stadswalzone is samen met 17 andere projecten genomineerd voor De Brabantse Stijlprijs 2017. Het gaat onder meer om de restauratie van de vestingwerken en de realisatie van de ondergrondse parkeergarage.

De jury koos de genomineerden uit 82 inzendingen van 45 Brabantse gemeenten. Half mei zijn de winnaars van de jury- en publieksprijs bekend. Ook het publiek kan straks meestemmen.

Zuiderpark Stadswalzone

Het plangebied Stadswalzone ligt tussen de historische binnenstad en het Zuiderpark. In een gebied met grote historische waarde is de ondergrondse Parkeergarage St.-Jan gerealiseerd en is de middeleeuwse gracht met eeuwenoude vestingmuur teruggebracht. Daarnaast bestaat het project uit de nieuwbouw van 2 sport accommodaties en de herinrichting van de openbare ruimte waaronder twee parken. Het project is tot stand gekomen door intensieve betrokkenheid van omwonenden, binnenstadsondernemers en diverse vakdeskundigen waaronder van afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch.

Stijlprijs

De provincie Noord-Brabant organiseert De Brabantse Stijlprijs om de 2 à 3 jaar om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving op de agenda te houden en het gesprek te blijven voeren over een mooie, bruikbare en duurzame leefomgeving. Ook wil de provincie zo bijdragen aan de kennis over ruimtelijke kwaliteit in Brabant.

In maart bezoeken de juryleden alle initiatieven voor een rondleiding en gesprek met betrokkenen. In april wordt duidelijk welke drie tot vijf finalisten strijden om de jury- en de publieksprijs.

Zie ook

Parkeergarage St.-Jan: toen en nu