Wiki Loves Monuments fotowedstrijd van start

In de maand september kun je weer meedoen aan de grootste fotowedstrijd van de wereld: Wiki Loves Monuments. Het doel van de wedstrijd is om foto’s van monumenten beschikbaar te krijgen voor -onder andere - gebruik op Wikipedia. Help je mee om ook de Bossche monumenten aan te vullen?

Deelnemers kunnen in september zelfgemaakte foto’s van monumenten uit Nederland uploaden naar Wikimedia Commons, de beeldbibliotheek van Wikipedia. De nadruk van Wiki Loves Monuments 2017 ligt op foto’s van monumenten waar foto’s van ontbreken of waarvan de foto’s verouderd of van mindere kwaliteit zijn. Er is een extra prijs voor foto’s van een monument dat nog niet eerder was gefotografeerd.

Bossche monumenten

In Wikipedia zijn ook veel artikelen te vinden over Bossche monumenten waarvan de foto’s nog ontbreken of geactualiseerd mogen worden. Voor het gemak zijn veel monumenten op deze kaart weergegeven. Je kunt via deze kaart direct foto’s uploaden. Nog niet alle monumenten kunnen worden weergegeven op de kaart.

Ook nieuwe foto's van eerder gefotografeerde monumenten zijn welkom. Hieronder linkjes naar de lijsten op Wikipedia:

Lijst van rijksmonumenten in 's-Hertogenbosch (gemeente)
Lijst van gemeentelijke monumenten in 's-Hertogenbosch (gemeente)

In Wikipedia ontbreekt nog een overzicht van gemeentelijke monumenten voor de stad ’s-Hertogenbosch. Bekijk voor een uitgebreider overzicht de lijst via onze website: gemeentelijk monumentenregister (pdf)

Prijzen

Deelnemers die in de maand september hun foto’s uploaden via het speciale uploadformulier dingen mee naar de prijzen. De foto’s zelf hoeven niet per se in de maand september gemaakt te zijn, zolang ze maar in de maand september worden geupload. De prijswinnaars van de Nederlandse wedstrijd zullen in november bekend worden gemaakt. De Nederlandse top tien dingt tevens mee naar de prijzen in de internationale wedstrijd.

Meer informatie

Wiki Loves Monuments is een Nederlands idee. De wedstrijd is sinds de eerste Nederlandse editie in 2010 uitgegroeid tot een wedstrijd van wereldformaat, waaraan duizenden mensen van over de hele wereld meedoen. Kijk voor meer informatie op de website van Wiki Loves Monuments.