Vrijwilliger Ton Wetzer geridderd

Tijdens de presentatie van het boek 'Het Huys van Boxtel en zijn buren' op zondag 18 november werden onze vrijwilliger Ton Wetzer en zijn vrouw Joke door burgemeester Jack Mikkers verrast. De burgemeester vertelde dat het werk van Ton niet alleen in 's-Hertogenbosch opgemerkt werd, maar ook in Den Haag. 


(Foto: www.bastionoranje.nl Paul Kriele)

Ton is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester speldde Ton het betreffende versiersel op in de Mariënburg.

Ton Wetzer (68) is de initiator en beheerder van de veelvuldig geraadpleegde website 'Bossche Encyclopedie', die sinds enige jaren mede door Erfgoed 's-Herorogenbosch gehost wordt. Ton heeft in het verleden gewerkt als programmeur bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Van 2005 tot 2015 gaf hij leiding aan 150 vrijwilligers bij het BHIC, gevestigd in 's-Hertogenbosch. Sinds 2015 is hij vrijwilliger bij onze afdeling.

Vanaf 2003 was hij al begonnen met zijn vrijwilligerswerk, in de vorm van het opzetten van een encyclopedie als website om de historische en culturele aspecten van ’s-Hertogenbosch voor een breed publiek toegankelijk te maken: 'de Bossche Encyclopedie'. Het groeide uit tot wat het nu is en Ton heeft in die tijd veel (archief)onderzoek verricht. Zijn belangeloze werk breidt zich steeds verder uit en meer en meer mensen hebben baat bij zijn gedetailleerd en vakkundig werk.