Virtuele reis naar 1500 tijdens Den Bosch Data Week

Op tijdreis door ’s-Hertogenbosch in de late middeleeuwen? Dat kan in een VR-game van Erfgoed ’s-Hertogenbosch op zaterdag 2 november tijdens het publieksevenement van de Den Bosch Data Week. Een spel gemaakt door gamestudenten van SintLucas.

Van 12:00 tot tot 17:00 staat de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) aan de Sint Janssingel 92 bol van de activiteiten en belevingen. Het programma is een waar feest voor jong en oud. En je leert nog eens alles over data. De toegang is gratis. Het volledige programma is te bekijken via de website van SPARK Makers Zone.

VR-game erfgoed

Verken een deel van ’s-Hertogenbosch rond 1500, ontmoet diverse middeleeuwse karakters en help ze met het terugvinden van hun persoonlijke voorwerpen. Via een VR-game maakt Erfgoed ‘s- Hertogenbosch de historische collectie en informatie toegankelijk voor een breed publiek. Leuk én educatief. Het spel is gemaakt in samenwerking met gamestudenten van de creatieve vakschool Sint Lucas.

In de game is een volledige 3D reconstructie aanwezig van de middeleeuwse Pieckepoort. Daarnaast zijn er vele 3D-scans te vinden van archeologische vondsten uit het depot van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Over Den Bosch Data Week

Van 28 oktober t/m 2 november 2019 vindt de 2de editie van de Den Bosch Data Week plaats. In deze week krijgen deelnemers uit de overheid, het onderwijs, het bedrijfsleven, bewoners en bezoekers van de stad een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Kijk voor meer informatie op: www.denboschdataweek.nl