Verhalen ophalen uit Rosmalen met oude foto’s

Ook Rosmalen heeft voortaan een eigen versie van de ‘Kiekjeskist’. De kist zit vol met historische foto’s die het geheugen prikkelen en mooie verhalen losmaken. Wethouder Marianne van der Sloot overhandigde op 21 december het kistje aan de bibliotheek in Perron 3 in Rosmalen.


Herinneringen komen los bij het bekijken van de oude foto's met wethouder Marianne van der Sloot

Na een Kiekjeskist voor dagbesteding Zuiderschans en twee versies voor Huis73 in ’s-Hertogenbosch heeft nu dus ook Rosmalen een eigen Kiekjeskist. Het kistje staat in de bibliotheek en wordt ook gerouleerd onder de verschillende woon- en zorglocaties in Rosmalen. Want met elkaar dierbare herinneringen ophalen zorgt voor een fijn moment en brengt je bij elkaar.

Rosmalen van vroeger

De foto’s zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd door leden van de Heemkundekring Rosmalen. Ze geven een beeld van Rosmalen uit de periode van de jaren ‘50 tot in de jaren ’60 en ‘70 van de vorige eeuw. Het zijn foto’s met herinneringen en verhalen, die uitnodigen tot gesprekken met elkaar. Denk aan foto’s van de oude cafés, straatbeelden en het dagelijks leven van vroeger.


Pomp aan de Dorpsstraat in Rosmalen. Bewoners uit de achterliggende kleine woningen moesten aan deze pomp hun water halen.

Samenwerking

De Kiekjeskist van Rosmalen is ontstaan uit een samenwerking met Heemkundekring Rosmalen, Huis73, Farent en Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Het is bovendien een onderdeel van het programma ‘Lange Leve, Rosmalen!’. Het doel van dit programma is het samen brengen van senioren zodat ze zo lang mogelijk blijven genieten van activiteiten en ontmoetingen in de buurt.