Tentoonstelling in Groot Tuighuis trekt 30.000 bezoekers

De tentoonstelling ‘De stad van Bosch’ in het Goot Tuighuis is definitief voorbij. Ruim 30.000 mensen bezochten de expositie over de stad waarin Jheronimus Bosch leefde en werkte. De tentoonstelling was te zien van 13 februari 2016 tot en met 8 januari 2017. Erfgoed ’s-Hertogenbosch ontwikkelde de tentoonstelling voor het Nationaal Evenementenjaar 'Jheronimus Bosch 500'.

Computeranimaties toonden de gebouwen en straten van rond 1500. Personages uit de schilderijen van Bosch vertelden hoe zij leefden en presenteerden zich in hun oorspronkelijke middeleeuwse kleding. Dit in combinatie met speciaal geselecteerde archeologische vondsten, bouwelementen en archiefstukken uit de tijd van Jheronimus Bosch.

Veel belangstelling

Erfgoed ’s-Hertogenbosch kijkt terug op een geslaagde tentoonstelling. Veel mensen brachten tijdens hun ‘dagje Den Bosch’ een bezoek aan het Groot Tuighuis. De grootste toeloop was in het voorjaar tegelijk met de tentoonstelling over Jheronimus Bosch in het Noordbrabants Museum. Al in april ontving ‘De stad van Bosch’ de 10.000ste bezoeker.

Ook daarna bleven de bezoekers van ’s-Hertogenbosch naar het Groot Tuighuis komen als onderdeel van de Bosch Experience Route. Naast de vele Nederlandse bezoekers ontvingen we ook geïnteresseerden uit de rest van de wereld. Van New York tot Moskou en van Nepal tot Nieuw-Zeeland.


Woonhuis van Jeroen Bosch rond 1500


Modeshow 'De kleding van Bosch'

Positieve reacties

Bezoekers reageerden enthousiast: “Wat een prachtige tentoonstelling; veel te doen en te zien; enthousiaste rondleiders; boven verwachting”, waren veel gehoorde complimenten. Opvallend is dat de expositie voor veel mensen als een onverwachte verrassing op hun pad kwam.

Dat blijkt ook uit de positieve reacties die wij ontvingen via TripAdvisor:

“This free attraction is undersold by the guidebooks; it is a really innovative and successful way of presenting archaeological finds to non-experts, using a set of local characters of the Medieval town who speak about their lives and 3D reconstruction images. You can also look through glass panels and see finds being processed by archaeologists in the lab. The multi-lingual guides were friendly and approachable. Highly recommended.”
Sophie, Norwich, Verenigd Koninkrijk

Behind the centre is one of the town’s most interesting attractions: the Groot Tuighuis

The Australian, 27 februari 2016

Een Australische krant noemde de tentoonstelling één van de interessantste attracties van ’s-Hertogenbosch:

“Behind the centre is one of the town’s most interesting attractions: the Groot Tuighuis, a former pilgrim’s chapel dating from the 15th century, now the town’s history museum. Here visitors can experience what Den Bosch was like in 1500.”
The Australian, 27 februari 2016


Positieve reacties in het gastenboek

Dank aan vrijwilligers

Veel waardering was er ook voor de vrijwilligers die dagelijks de bezoekers in het Groot Tuighuis ontvingen. Zonder deze enthousiaste dames en heren was de tentoonstelling niet mogelijk geweest. Mede door hun inzet en enthousiasme kijken we bij Erfgoed 's-Hertogenbosch terug op een geslaagde expositie.