Studiezaal open op afspraak

De studiezaal aan de Bloemenkamp 50 is sinds 11 juni beperkt en onder voorwaarden open voor bezoek. De studiezaal biedt elke dinsdag, woensdag en donderdag vijf werkplekken per dag. Hieronder leest u welke maatregelen bij deze openstelling gelden.

Reserveren

We gaan ervan uit dat u gezond bent. Het is dan mogelijk een werkplek te reserveren voor een dagdeel, maximaal één dag, voor één persoon (uzelf).

Reserveren kan via een mail naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl. Doe dat tenminste twee werkdagen vóór de door u gewenste bezoekdag. Mails met aanvragen voor een werkplek die we vrijdag ontvangen, worden de maandag daarop behandeld. Vermeld in uw mail:

  • naam en telefoonnummer;
  • adres;
  • de reden/het doel van uw onderzoek;
  • de datum/het dagdeel van uw voorkeur;
  • welke originele stukken u wilt bekijken: gebruik zowel archief- als inventarisnummers. (Deze vindt u op onze website in het Archievenoverzicht);
  • welke boeken of publicaties u wilt raadplegen. (De catalogusnummers vindt u ook op onze website onder Bibliotheek).

Antwoord

Wij behandelen uw aanvraag en u ontvangt altijd een antwoord. Hierin staat of wij uw reservering wel of niet kunnen honoreren en een voorstel voor een tijdstip. Na uw akkoord en nadat u van ons een bevestiging van uw reservering heeft gehad is uw werkplek op dat tijdstip voor u beschikbaar.

Wanneer u in de tussentijd gezondheidsklachten krijgt (koorts, niezen, hoesten) vragen wij u de reservering weer af te zeggen. Dan is er plek voor een andere bezoeker.

Bezoek

Bij uw bezoek is het volgende van belang:

  • er zijn plastic handschoenen en mondkapjes beschikbaar. Die kunt u gebruiken wanneer u dat wenst of wanneer wij u daarom vragen;
  • wij kunnen geen fotokopieën of scans maken. Wij adviseren u daarom uw eigen camera mee te nemen;
  • neem, wanneer mogelijk, uw eigen laptop of tablet mee;
  • wij verzoeken u de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Online

Natuurlijk kunt u ons ook nog steeds blijven mailen met uw vragen om informatie en vragen om scans. Een spontaan bezoek aan het Stadsarchief is helaas (nog) niet mogelijk. Alleen bezoekers die van ons een bevestiging hebben ontvangen, kunnen op de gereserveerde tijd in de studiezaal terecht. Wanneer deze richtlijn wijzigt en zo gauw wij de openstelling kunnen uitbreiden, melden we dat via deze website.

Hebt u vragen hierover? Stuur dan een mail aan erfgoed@s-hertogenbosch.nl. Wij doen ons best uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.