Studiezaal open op afspraak

De studiezaal aan de Bloemenkamp 50 blijft in lijn met de nieuwe coronamaateregelen beperkt en onder voorwaarden open voor bezoek. De studiezaal biedt elke dinsdag, woensdag en donderdag acht werkplekken per dag. Hieronder leest u welke maatregelen bij deze openstelling gelden.

Reserveren

We gaan ervan uit dat u gezond bent. Het is dan mogelijk een werkplek te reserveren voor een dagdeel, maximaal één dag, voor één persoon (uzelf).

Reserveren kan via een mail naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl. Doe dat tenminste twee werkdagen vóór de door u gewenste bezoekdag. Mails met aanvragen voor een werkplek die we vrijdag ontvangen, worden de maandag daarop behandeld. U kunt reserveren voor een ochtend (09.30 – 13.00), middag (13.00 – 16.30) of desgewenst een hele dag als uw onderzoek veel tijd kost. Vermeld in uw mail:

  • naam en telefoonnummer;
  • adres;
  • de reden/het doel van uw onderzoek;
  • de datum/het dagdeel van uw voorkeur;
  • welke originele stukken u wilt bekijken: gebruik zowel archief- als inventarisnummers. (Deze vindt u op onze website in het Archievenoverzicht);
  • welke boeken of publicaties u wilt raadplegen. (De catalogusnummers vindt u ook op onze website onder Bibliotheek).

U kunt ter plekke eventueel ook nog archiefstukken of publicaties aanvragen.

Antwoord

Wij behandelen uw aanvraag en u ontvangt altijd een antwoord. Hierin staat of wij uw reservering wel of niet kunnen honoreren en een voorstel voor een tijdstip. Na uw akkoord en nadat u van ons een bevestiging van uw reservering heeft gehad is uw werkplek op dat tijdstip voor u beschikbaar.

Wanneer u in de tussentijd gezondheidsklachten krijgt (koorts, niezen, hoesten) vragen wij u de reservering weer af te zeggen. Dan is er plek voor een andere bezoeker.

Bezoek

Bij uw bezoek is het volgende van belang:

  • houd 1,5 meter afstand van elkaar en draag een mondkapje als u zich verplaatst. Het mondkapje kan af als u op uw plek zit.
  • wij kunnen eventueel foto’s of scans maken. Doet u dit echter zo veel mogelijk zelf i.v.m. de geldende COVID-19 maatregelen. U kunt dus zelf een camera meenemen of foto’s maken met uw telefoon.
  • neem, wanneer mogelijk, uw eigen laptop of tablet mee;
  • wij verzoeken u de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Online en chatten met archief

Natuurlijk kunt u ons ook nog steeds blijven mailen met uw vragen om informatie en vragen om scans. Ook zijn we online bereikbaar via de chat van dinsdag t/m donderdag tussen 10:00 en 16:00 uur. Een spontaan bezoek aan de studiezaal van locatie Stadsarchief is helaas (nog) niet mogelijk. Alleen bezoekers die van ons een bevestiging hebben ontvangen, kunnen op de gereserveerde tijd in de studiezaal terecht. Wanneer deze richtlijn wijzigt en zo gauw wij de openstelling kunnen uitbreiden, melden we dat via deze website.

Hebt u vragen hierover? Stuur dan een mail aan erfgoed@s-hertogenbosch.nl. Wij doen ons best uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.