Studiedag: De Sint-Jan in nieuw perspectief

Erfgoed ’s-Hertogenbosch organiseert op vrijdag 20 oktober een studiedag: ‘De Sint-Jan in nieuw perspectief’. Aanleiding voor deze dag is het met succes afgeronde promotieonderzoek van gemeentelijk bouwhistoricus Ronald Glaudemans.

Voor zijn onderzoek naar de bouwgeschiedenis en laatmiddeleeuwse sculptuur van de Sint-Jan heeft Ronald Glaudemans op virtuele wijze de bouw ervan in 3D-modellen uitgewerkt. Dit leidde tot totaal nieuwe inzichten.

Programma

Tijdens de studiedag presenteren diverse deskundigen nieuw onderzoek naar historische kerken. Daarbij worden ook nieuwe ondersteunende 3D-technieken getoond. Er is een zeer aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld, waar belangstellenden van diverse disciplines aan hun trekken komen. Bekijk het volledige programma en de sprekers (pdf)

Aanmelden

De kosten voor deze studiedag bedragen 10 euro (inclusief lunch). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar erfgoed@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp ‘Studiedag Sint-Jan’. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Vervolgens krijgt u een bevestiging met daarin de betaalgegevens.

Locatie

De studiedag vindt plaats op 20 oktober 2017 tussen 9:30 - 17:00 uur in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7, in ’s-Hertogenbosch.