Studenten SintLucas presenteren VR-game over ’s-Hertogenbosch rond 1500

Wethouder Huib van Olden heeft vanmiddag een virtual reality-game over 's-Hertogenbosch rond 1500 in gebruik genomen. Gamestudenten van vakschool SintLucas presenteerden het spel in het Groot Tuighuis.

Bezoek een deel van ’s-Hertogenbosch rond 1500, ontmoet verschillende middeleeuwse figuren en help ze met het terugvinden van hun persoonlijke voorwerpen. Via een virtual reality-game maakt Erfgoed ‘s- Hertogenbosch de historische collectie en informatie toegankelijk voor een breed publiek. Leuk én educatief.

In de game is een volledige 3D reconstructie aanwezig van de middeleeuwse Pieckepoort. Daarnaast zijn er vele 3D-scans te vinden van archeologische vondsten uit het depot van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Het spel wordt onder meer op afspraak aangeboden in het Groot Tuighuis voor bijvoorbeeld bezoek van schoolkinderen. Daarnaast kan het spel juist ook op andere locaties worden aangeboden zoals bij festivals en evenementen.


Presentatie in het Groot Tuighuis met gamestudenten SintLucas.


Wethouder Huib van Olden neemt het spel in gebruik.

Creatief met digitaal erfgoed

Verschillende groepen studenten werkten in totaal maar liefst 1.5 schooljaar aan het spel. De jongeren maakten creatief gebruik van de historische collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Zij verdiepten zich in het verleden en maakten zelf iets nieuws waarbij digitaal erfgoed het bronmateriaal was.

De samenwerking met de creatieve vakschool SintLucas in Boxtel en Eindhoven past bij het doel van Erfgoed ’s-Hertogenbosch om het erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer weten?

Wil je de game zelf eens proberen? Neem dan contact op met Erfgoed ’s-Hertogenbosch via erfgoed@s-hertogenbosch.nl.


Een afbeelding uit de game met brug van Pieckepoort. Op de voorgrond een archeologische vondst.


Een afbeelding uit de game met een standpunt binnen de stad.