Stem mee op onderzoeksproject Jheronimus Bosch

Het Bosch Research and Conservation Project (BRCP) maakt kans op een publieksprijs! Stemmen kan tot en met 3 mei via vote.europanostra.org. Het project is inmiddels al winnaar van de EU Prijs voor Cultureel Erfgoed, ofwel de Europa Nostra Prijs 2017. Het BRCP deed de afgelopen jaren internationaal onderzoek naar de schilderijen en tekeningen van Jheronimus Bosch.

Verzoeking van de heilige Antonius

Het Bosch Research and Conservation Project (BRCP) startte in 2007. Een team van wetenschappers onderzocht de werken en ontdekte een schat aan nieuwe informatie. De resultaten werden gepresenteerd tijdens het Jeroen Boschjaar in 2016. Een van de grootste ontdekkingen: Het schilderij 'De verzoeking van de heilige Antonius' (uit Kansas City, Missouri USA) wordt aan niemand minder dan Jheronimus Bosch toegeschreven. Op boschproject.org en BoschDoc lees je meer over de onderzoeksresultaten en de toegankelijk gemaakte bronnen van Jheronimus Bosch. Ook het schoonmaken en restaureren van een aantal schilderijen en tekeningen was onderdeel van het project. Het BRCP is opgezet door de Stichting Jheronimus Bosch 500, Het Noordbrabants Museum en de Radboud Universiteit.

Jury vol lof

De jury van de EU Prijs was vol lof: “Dit project vertegenwoordigt innovaties op het gebied van onderzoek, restauratie en technologie en is een uitstekend voorbeeld van de verbinding tussen onderzoek en behoud van kunst.”

Stem ook!

Stemmen kan tot en met 3 mei via vote.europanostra.org. Stemmers maken kans op een reis voor twee personen naar de historische stad Turku in Finland. Daar vinden op 15 mei 2017 de prijsuitreikingen plaats.