Stagiair Aaron geeft kleur aan historische beelden

Een Romeinse soldaat bij de Tempel van Empel, twee Franse kanonniers met op de achtergrond de Sint-Jan en een Duitse militair op de Markt van ’s-Hertogenbosch. Het zijn zomaar wat voorbeelden van illustraties die Aaron van Erp tijdens zijn stage maakte bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Aaron van Erp is derdejaarsstudent op het SintLucas en volgt daar de opleiding Game & Art. Vanwege zijn interesse in geschiedenis was Erfgoed ’s-Hertogenbosch een prima stageplek voor hem. De afgelopen weken maakte hij 11 illustraties met historische figuren uit verschillende tijdvakken uit de geschiedenis van 's-Hertogenbosch.

Onderzoek

Aaron maakte vooral gebruik van al bestaande historische gravures, schilderijen en foto’s. Door deze na te tekenen en in te kleuren komen de historische figuren meer tot leven. Voorafgaand aan iedere illustratie werd eerst onderzoek gedaan. Aaron kwam aan de historische achtergrondinformatie via de collega’s van Erfgoed ’s-Hertogenbosch en door zelf onderzoek te doen.

Aaron: “In de afgelopen weken heb ik niet alleen geleerd om beter te tekenen, maar ook om goed onderzoek te doen naar hoe alles er vroeger uitzag. Ik heb dan ook veel geleerd over de geschiedenis!”


Tekening Aaron: Een soldaat tijdens het beleg van 's-Hertogenbosch in 1629.


Gravure. Kaartende soldaten, 's-Hertogenbosch in 1629.


Tekening Aaron: Een sluiswachter bij de Zuid-Willemsvaart. Tijd van burgers en stoommachines, 19e eeuw.


Prent met boten in de Zuid-Willemsvaart rond 1860.


Tekening Aaron: Een Britse soldaat in de Vughterstraat 1944.


Foto uit 1944 met Britse soldaten in de Vughterstraat tijdens de bevrijding van 's-Hertogenbosch.

De illustraties van Aaron worden binnenkort gedeeld via social media en de website.