Spelen in de middeleeuwen in het Groot Tuighuis

Zaterdagmiddag 25 augustus is er een bijzondere activiteit van het Prins Clausfonds bij Erfgoed 's-Hertogenbosch in het Groot Tuighuis in 's-Hertogenbosch. Het thema is dan 'Spelen in de middeleeuwen'.

Middeleeuwse spellen en kleding

Er zijn archeologische vondsten van allerlei speelgoed en spelmateriaal uit vroeger eeuwen te zien. De experts van Bikkel en Been – een bedrijf gespecialiseerd in het maken van historische replica’s - vertellen wat het precies is en hoe ermee gespeeld werd. Zij presenteren zich in middeleeuwse kledij in een historische setting, zodat je zo meegenomen wordt naar vroeger eeuwen. Je kunt op deze middag dan ook zelf de middeleeuwse spellen spelen! Wat dacht je van kootwerpen, bikkelen, kegelen of tollen? Of draaien met het snorrebot? En glijden op de glissen? Bovendien kun je je zelf hullen in middeleeuwse kleren om dan via digitale technieken terecht te komen in middeleeuws ’s-Hertogenbosch.

Prins Clausfonds: Het verleden levend houden

Cultureel erfgoed is erg belangrijk. Zo blijft het verleden voor velen toegankelijk en levend. Deze middag is leuk én leerzaam voor alle leeftijden en wordt ondersteund door het Prins Claus Fonds. Het Fonds, in samenwerking met (inter)nationale partners, organiseren Breda en ‘s-Hertogenbosch een internationale training voor erfgoedredders. Zij leren om eerste hulp te bieden aan erfgoed dat beschadigd is om het zo te kunnen redden. Het Prins Claus Fonds is al sinds 2003 betrokken bij het redden van cultuur wereldwijd met het Cultural Emergency Response programma.

Datum en tijd: 25 augustus 2018, 13.00-16.00u
Plaats: Erfgoed ’s-Hertogenbosch, Groot Tuighuis, Bethaniestraat 4, 5211 LJ ’s-Hertogenbosch
Toegang: gratis