Samenwerking met game studenten SintLucas

“Wat voor soort planten groeiden er tegen de oude stadsmuren? Wat voor kleding droegen de Bosschenaren rond 1500? En hoe hoog was de houten middentoren van de Sint-Jan?” Het zijn zomaar wat vragen die de 3e jaars game studenten van SintLucas stelden tijdens een excursie in ’s-Hertogenbosch op dinsdag 8 mei.

Het bezoek aan de stad is onderdeel van de opdracht die de studenten kregen van Erfgoed ’s-Hertogenbosch om de geschiedenis op levendige en interactieve wijze te presenteren. Maar liefst 14 creatieve game studenten gaan in totaal 8 weken aan de slag met de historische 3D-reconstructies van de Sint-Jan en de Pieckepoort. Daar hoort vooraf natuurlijk ook een fysiek bezoek aan de historische locaties bij.

De studenten bestaan uit zogenoemde ‘artiesten’ en ‘developpers’. De artiesten zijn bedreven in de visuele aspecten. Zij brengen de 3D-reconstructies verder tot leven door bijvoorbeeld planten en dieren toe te voegen en door te werken met licht, schaduwen en animaties. De developpers richten zich vooral op het toevoegen van interactie en het ontwikkelen van applicaties. Zij zorgen dat het publiek straks de geschiedenis kan ontdekken via bijvoorbeeld een app, spelcomputer of een VR-bril.

De samenwerking met de creatieve vakschool SintLucas past bij het doel van Erfgoed ’s-Hertogenbosch om het erfgoed toegankelijk te maken voor een breed publiek. De eindproducten van de game studenten worden eind juni 2018 gepresenteerd.

Rob van de Laar (Erfgoed 's-Hertogenbosch) geeft rondleiding in de Sint-Jan.

Studenten kijken uit over Bossche Broek bij Bastion Oranje.