Samen herinneringen ophalen met oude foto's

Met elkaar dierbare herinneringen ophalen zorgt voor een fijn moment en brengt je bij elkaar. Wethouder Marianne van der Sloot overhandigde op 21 september een 'Kiekjeskist' aan de dagbesteding voor ouderen bij Zuiderschans. De kist zit vol met historische foto’s die het geheugen prikkelen en mooie verhalen losmaken.


Herinneringen delen met de Kiekjeskist

Huiskamer Zuiderschans is een dagbesteding voor ouderen, geheel begeleid door vrijwilligers van Farent en Van Neynsel. Ouderen kunnen er buitenshuis een fijne dag beleven en andere mensen ontmoeten. Ook ouderen met beginnende dementie zijn welkom. Praten over mooie momenten van vroeger is niet alleen een goede geheugentraining, maar zorgt ook voor een goed gevoel en voor verbinding. De Kiekjeskist is hier een leuk hulpmiddel voor.


Wethouder Marianne van der Sloot in gesprek met bezoekers van Huiskamer Zuiderschans

Een kist vol historische foto’s en dus verhalen om samen op te halen. Mooi om erfgoed en zorg te combineren!

Wethouder Marianne van der Sloot

Historische foto’s

In het kistje zitten meer dan vijftig historische foto’s uit de collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. De foto’s komen uit de periode van de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw. Het zijn foto’s van het oude ’s-Hertogenbosch die uitnodigen tot gesprekken met elkaar. Zoals bijvoorbeeld van oude buurten, gebouwen, een belangrijke gebeurtenis of een sportief of feestelijk evenement.


Alle historische foto's uit de Kiekjeskist liggen op de tafel

Samenwerking

De Kiekjeskist is een initiatief van Huis73 en Erfgoed 's-Hertogenbosch. Deze samenwerking brengt erfgoed en zorg bij elkaar. Een ander exemplaar van de Kiekjeskist ligt in het Geheugenhuis bij Huis73. Dit is een plek voor ontmoeting, informatie en activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen. 


Bezoekers van Huiskamer Zuiderschans en wethouder Marianne van der Sloot in gesprek over vroeger.