's-Hertogenbosch deelt tips voor verduurzamen monumenten tijdens gratis informatieavond

Voor alle bewoners en eigenaren van monumenten die graag willen verduurzamen organiseert Erfgoed 's-Hertogenbosch woensdagavond 13 maart een gratis informatieavond. Bossche monumentenadviseurs delen tijdens deze avond hun ervaringen, tips en beantwoorden vragen over het besparen van energie.

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij de tijdelijke tentoonstelling 'Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt'. De informatieavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur aan de Bethaniestraat 4 in 's-Hertogenbosch. Meld je hier aan

Verduurzamen met wol

Met eenvoudige oplossingen kun je al snel energie besparen.

Monumentenadviseur Rianne de Beer

Energie besparen 

De monumentenadviseurs van Erfgoed 's-Hertogenbosch hebben veel ervaring met het verduurzamen van oude panden. “Maar het merendeel in 's-Hertogenbosch is nog niet verduurzaamd, terwijl er dankzij nieuwe technieken en isolatiematerialen inmiddels heel veel mogelijkheden zijn", vertelt monumentenadviseur Rianne de Beer. “Met eenvoudige oplossingen zoals ledverlichting, kierdichting en slim gebruik van ruimtes kun je al snel energie besparen. Ook zonder dure installaties valt er winst te behalen.”

Stel vragen 

De informatieavond begint met een presentatie van de monumentenadviseurs over het verduurzamen van oude gebouwen. Zij leggen uit hoe je monumenten kunt verduurzamen en tegelijkertijd de historische waarde kunt respecteren. Ook is er aandacht voor de materialen die je het beste kunt gebruiken tijdens een verbouwing. Deze zijn ook aanwezig, zoals verschillende glassoorten en isolatiematerialen. Na de presentatie is er volop mogelijkheid voor het stellen van vragen en het voeren van gesprekken.  

Tentoonstelling in het Groot Tuighuis
Tentoonstelling 'Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt' 

Tentoonstelling van dichtbij in het Groot Tuighuis
Voorbeeld van een praktische tip in de tentoonstelling

Er kan meer dan je denkt: expositie 

Om bewoners en eigenaren verder op weg te helpen, is bij Erfgoed 's-Hertogenbosch de tentoonstelling Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt te zien van 4 tot 21 maart. In de expositie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) zijn ervaringsverhalen en praktische tips te vinden. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk van maandag tot en met donderdag tussen 9.30 - 16.30 uur en tijdens de informatieavond op woensdagavond 13 maart.   

Aanmelden 

Meld gratis je aan voor de informatieavond in verband met de catering. Op deze website is ook meer informatie te vinden over het verduurzamen van monumenten in 's-Hertogenbosch. 

Meer info