Ruim helft van Bosschenaren geïnteresseerd in verdwenen erfgoed

Inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch geven een 7,9 als cijfer voor hun geluk. Dat blijkt uit onderzoek dat we in het najaar van 2017 hielden onder 30.000 inwoners. Ruim 8.900 inwoners hebben een vragenlijst ingevuld, en dat vinden we een goede respons. 

Als het gaat over Erfgoed: ’s-Hertogenbosch heeft een lange geschiedenis. Sommige sporen van vroeger zijn nu verdwenen. Uit het onderzoek blijkt dat 55% van de inwoners geïnteresseerd is in verdwenen erfgoed. 

In totaal hielden we drie onderzoeken. Eén onderzoek was naar leefbaarheid en veiligheid. En twee onderzoeken over verschillende onderwerpen. Over onder andere wat voor evenementen zij bezoeken en geluk. Eén op de twee huishoudens ontving een vragenlijst.

Enkele resultaten

Als het gaat over de woonomgeving:

 • Inwoners geven hun woonomgeving het rapportcijfer 7,5 en hun woning een 7,9. De veiligheid in de eigen buurt krijgt een 6,9.
 • Als het gaat om milieu en duurzaamheid:
 • Veel inwoners zijn bewust bezig met het milieu. 78% van de inwoners probeert zelf zoveel mogelijk energie te besparen.
 • 16% Van de inwoners denkt binnen 5 jaar in een elektrische auto te rijden. En 29% op een elektrische fiets. 

Als het gaat over de stad:

Op de vraag ‘Welke kwaliteiten van de gemeente ’s-Hertogenbosch moeten de komende jaren benadrukt worden?’, staat het volgende in de top-5:

 1. Bourgondisch karakter / gezelligheid
 2. Cultuur
 3. Binnenstad
 4. Architectuur / gebouwen
 5. Winkels

Inwoners noemen bij de vraag ‘Op welke evenementen in de gemeente ’s-Hertogenbosch bent u het meest trots?’, de volgende evenementen als top-6:

 1. Carnavalsoptocht 
 2. Jazz in Duketown 
 3. Theaterfestival Boulevard 
 4. Bosch winterparadijs 
 5. Opera op de Parade 
 6. Bourgondisch ’s-Hertogenbosch 

Meer resultaten

Ben je benieuwd naar de andere resultaten? Deze volgen later op www.s-hertogenbosch.nl/o&s/rapportagemodule