Ruim 1000 titels van tijdschriften online vindbaar

Erfgoed ’s-Hertogenbosch heeft onlangs de collectie tijdschriften via haar website vindbaar gemaakt. Het gaat om ruim 1000 titels van verschillende periodieken in locaties Stadsarchief en Groot Tuighuis.

Hieronder zijn tijdschriften over ’s-Hertogenbosch, Brabant en Nederland. Die hebben vooral te maken met cultuur, geschiedenis, archeologie, bouwhistorie, genealogie en heraldiek. De tijdschriften gaan terug tot in de negentiende eeuw, sommige lopen door tot de dag van vandaag. Een overzicht van de titels is te vinden in de bibliotheekcollecties. Selecteer onder trefwoorden 'Tijdschriftencollectie Erfgoed 's-Hertogenbosch' en klik op de zoekknop.

Titels

Van elk tijdschrift geven we de titel, ondertitel en het begin- en eindjaar. Naast de tijdschrifttitels zijn tijdschriftartikelen over ´s-Hertogenbosch ook terug te vinden in de bibliotheekcollecties.

“Door het toevoegen van de ruim 1000 tijdschriften aan onze website zijn deze nu voor iedereen terug te vinden”, zegt Ruud Wijnands. Zij is bibliothecaresse van Erfgoed ’s-Hertogenbosch en leidde het project.

Spiegel van de samenleving

Erfgoed ’s-Hertogenbosch verzamelt tijdschriften van allerlei Bossche verenigingen en organisaties. Daardoor is het mogelijk een beter beeld van de Bossche samenleving in het toen en nu te krijgen.

Onder de tijdschriften die via het online zoeksysteem van de website terug te vinden zijn titels als “Noord- en Zuid-Brabandsche Faam” uit 1829 en “Het Dompertje van den ouden Valentijn”. Maar ook het Cluborgaan van de Stichting IJshockey Den Bosch, Bosch' Roze, maandblad voor homo's en lesbiennes, Wijkkrant Boschveld en Rosmalens Nieuwsblad.