Plaatjes sparen voor ‘Historisch ’s-Hertogenbosch’

Op woensdag 27 december heeft wethouder Marianne van der Sloot het eerste plaatjesalbum ‘Historisch ’s-Hertogenbosch’ in ontvangst genomen. Hierin kunnen historische afbeeldingen van ’s-Hertogenbosch worden verzameld. De afbeeldingen worden uitgedeeld bij elke 10 euro aan boodschappen bij de filialen van Jumbo in ’s-Hertogenbosch en Hintham. Die kunnen dan in het gratis verzamelalbum worden geplakt.


Wethouder Marianne van der Sloot neemt het eerste plaatjesalbum in ontvangst

17 hoofdstukken, 175 plaatjes

Het album is samengesteld door medewerkers van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Het bevat 175 historische afbeeldingen, verdeeld over 17 inhoudelijke hoofdstukken en een tekst over Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Elk hoofdstuk begint met een korte tekst als inleiding. Ook hebben alle plaatjes een bijschrift. In de eerste twee hoofdstukken wordt kort de geschiedenis van ’s-Hertogenbosch geschetst.

De daaropvolgende hoofdstukken zijn thematisch opgebouwd en behandelen onder meer de vestingstad, verpaupering en stadsherstel, alledaags leven, armen- en ziekenzorg, ontspanning en vermaak, muziek, onderwijs, religie, sport, verkeer en vervoer. Alle foto’s komen uit het rijke archief van Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Veel hiervan zijn nooit eerder gepubliceerd, enkele zelfs speciaal voor het album van een glasnegatief gescand. Verschillende hoofdstukken zijn voorzien van interessante weetjes (‘wist je dat…?’). Middenin het album is een mooie kaart uit 1926 in kleur afgedrukt.

Album

Het verzamelalbum ‘Historisch ’s-Hertogenbosch’ is gratis verkrijgbaar bij alle filialen van Jumbo in ’s-Hertogenbosch en Hintham.