Oproep om Brabantse bodemvondsten te melden bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch

Iedereen die een mooie of bijzondere bodemvondst heeft gedaan in Noord-Brabant was maandag 18 maart van harte welkom tijdens de archeologische inloopdag bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch. Tussen 11.00 en 17.00 uur was PAN-archeoloog Tess Doorewaard aanwezig om vondsten te registreren. Daarmee levert de vinder een belangrijke bijdrage aan de kennis over de Brabantse geschiedenis. De vondst blijft eigendom van de vinder. De volgende inloopdag is naar verwachting in juni. Houd onze website in de gaten voor de laatste stand van zaken. 

Archeoloog aan het werk
Archeoloog Tess Doorewaard

Wegen en meten 

Archeoloog Doorewaard zal de vondst beschrijven, wegen, meten en fotograferen tijdens de registratie. Deze informatie krijgt een plek in de database en is daarna te vinden op de website van de PAN. Dit is een belangrijke bron voor archeologisch onderzoek. De precieze vindplaats blijft verborgen op de website. 

 

Banier PAN

PAN  

Om zoveel mogelijk vondsten uit de Nederlandse bodem te registreren, werken verschillende musea, universiteiten, (semi-)overheidsinstellingen en De Nederlandsche Bank samen. Dit netwerk heet PAN: Portable Antiquities of the Netherlands.  

ArcheoHotspot 

De dagelijkse leiding van de PAN is in handen van de Stichting ArcheoHotspots. Een ArcheoHotspot is een plek waar iedereen gratis en zonder afspraak kennis kan maken met het werk van een archeoloog. De Bossche ArcheoHotspot is te vinden bij Erfgoed ’s-Hertogenbosch aan de Bethaniestraat 4.  

Meer info