Ontmoet de gezichten van de Spoorzone bij het station

Ontmoet de gezichten van de Bossche Spoorzone in een speciale buitenexpositie tijdens de Maand van de Geschiedenis. Maak kennis met Riek (87) die als 14-jarige aan het werk ging in de Gruyterfabriek: “Ik was zo klein dat ik niet boven de tafel uitkwam.” Of millennial Anne Roos, die ruim 70 jaar later op precies dezelfde plek haar ontwerpstudio heeft: “De buizen aan het plafond, de verweerde vloer, getekend door alle bedrijvigheid. Dat inspireert me.”

ExpositieBuitenexpositie op het Leonardo da Vinciplein

Persoonlijke portretten

Industrieel erfgoed is meer dan oude fabrieken - véel meer. Mensen van toen en nu geven daarom een persoonlijk kijkje in hun werkzame leven. Het zijn verhalen over de passie, frustratie en uitdaging van hun vak, die onlosmakelijk verbonden zijn met de Spoorzone. Erfgoed ’s-Hertogenbosch presenteert de portretten vanaf 4 oktober in een buitenexpositie bij het NS-station en op www.erfgoedshertogenbosch.nl/spoorzone

Grasso lasser
Lasser aan het werk in Machinefabriek Grasso

Gruyter
Meisjes van De Gruyter aan het werk op de suikerafdeling

Veelkleurig gebied

Het vroegere industrieterrein van ’s-Hertogenbosch is inmiddels omgevormd tot een veelkleurig en dynamisch gebied, maar de kenmerkende gebouwen zijn gebleven. Zij zijn nu het domein van jonge bedrijven, creatieve start-ups en nieuwe bewoners.

Maand van de Geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Dit jaar is het thema ‘Aan het werk’. De expositie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch is gedurende de hele maand - van 4 oktober t/m 4 november - te zien op het Leonardo da Vinciplein.

Meer informatie

Bezoek www.erfgoedshertogenbosch.nl/spoorzone